Εικαστικα

Wara Art Festival: Τα εντυπωσιακά έργα τέχνης από άχυρο στην Ιαπωνία (εικόνες)

Αφιερωμένα στην ευτυχία - Η υπαίθρια έκθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εντυπωσιακά γλυπτά από άχυρο στο Wara Art Festival της Ιαπωνίας
Εντυπωσιακά γλυπτά από άχυρο στο Wara Art Festival της Ιαπωνίας | ΦΩΤΟ: Twitter

Γλυπτά από άχυρο στο Wara Art Festival - Οι εντυπωσιακές συνθέσεις στην Ιαπωνία με θέμα την ευτυχία

«Πράγματα που φέρνουν ευτυχία» είναι το θέμα του 14ου Wara Art Festival στην Ιαπωνία. Στην επαρχία Niigita, και συγκεκριμένα στο Uwasekigata Park, φιλοξενείται και φέτος η μεγάλη υπαίθρια έκθεση με τα πελώρια γλυπτά από ρυζόχορτο (σ.σ. wara, στα ιαπωνικά).

Κάθε χρόνο οι διοργανωτές συνεργάζονται με το Musashino Art University, προκειμένου να αξιοποιηθεί αχρησιμοποίητο άχυρο από τη συγκομιδή ρυζιού.

Σπουδαστές τέχνης στο πανεπιστήμιο ανταποκρίνονται στην πρόκληση και δημιουργούν ξύλινες κατασκευές, οι οποίες στη συνέχεια καλύπτονται με δεμάτια ρυζόχορτο.

Αν και τα έργα που παρουσιάστηκαν στο περσινό φεστιβάλ ήταν γιγαντιαία ζώα που προκαλούσαν φόβο, η προσέγγιση στο φετινό είναι πιο γλυκιά.

Wara Art Festival 2022 - Τα γλυπτά από άχυρο που ξεχωρίζουν

Δύο από τα αχυρένια γλυπτά που ενσαρκώνουν την ευτυχία είναι αφενός ένα «maneki-neko» (σ.σ. η γάτα που κάνει νεύμα), ένα σύνηθες σύμβολο καλοτυχίας, και αφετέρου η απεικόνιση ενός «qilin», ενός όντος της κινεζικής μυθολογίας που λέγεται ότι όπου κι αν περνά φέρνει ευτυχία. Ανάμεσα σε αυτά και το «γλυπτό» ενός πεύκου που συμβολίζει σοφία και μακροζωία.

Αν και το 14ο Wara Art Festival επισήμως διεξήχθη στις 8 Οκτωβρίου, τα «γλυπτά» θα παραμείνουν στο Uwasekigata Park έως τα τέλη του μηνός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ