Εικαστικα

Art Athina 2022: Ο Βασίλης Καρακατσάνης ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα επανέρχεται λάιβ μετά τα λοκντάουν

Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βασίλης Καρακατσάνης συμμετέχει στην Art Athina 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Είναι τέλεια η Art Athina 2022, ακόμα και για άσχετο κόσμο σαν κι εμένα, που δεν αγοράζει Τέχνη, απλώς την χαζεύει και κάνει «ααα!» και «ωωω!» εντυπωσιασμένος (ο κόσμος). Λόγω κορωνοϊού και λοκντάουν, τα τελευταία δύο χρόνια γινόταν διαδικτυακά το γεγονός που με περηφάνια, και πολύ σωστά, αποκαλείται «η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα», εκτός που είναι μία από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη.

Το ότι επανήλθε φέτος στο Ζάππειο και μάλιστα πανηγυρικά, το έμαθα χάρη στον αγαπημένο μου εικαστικό Βασίλη Καρακατσάνη, ο οποίος συμμετέχει στην έκθεση και μου έστειλε δελτίο τύπου. Σίγουρα θα έφτανε η πληροφορία ως τα ματάκια μου, απλώς… ήρθε πιο γρήγορα, και οι εικόνες των έργων του Καρακατσάνη μου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση: με ενθουσιάζει ο τρόπος που συναρμολογεί τις εικόνες, τα χρώματα, οι συνθέσεις, οι ιδέες του, αλλά κυρίως η αίσθηση αισιοδοξίας και, το λέω προσεκτικά, η αίσθηση απόλαυσης. Δεν είναι εύκολο να κοιτάζεις έναν πίνακα και να νιώθεις απόλαυση – είτε του καλλιτέχνη, που φτάνει ως εσένα μέσα από το έργο του, είτε δική σου που απλώς χαζεύεις με τα χέρια στις τσέπες.

Τέλος πάντων η Art Athina 2022 είναι ένα σπουδαίο γεγονός με πάρα πολλές συμμετοχές γκαλερί και καλλιτεχνών, θα περάσετε όμορφα αν αποφασίσετε να κάνετε μια βόλτα. Μένει ανοιχτή για το κοινό, δηλαδή για εμάς όλους, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 9.00 το βράδυ, με πολλές διαφορετικές ενότητες και πολλά περίπτερα για όλα τα γούστα. Είναι ένα από τα πολύ ωραία πράγματα που συμβαίνουν στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, και ένα από τα πιο απολαυστικά… 

H Gallery Art Prisma συμμετέχει στην Art Athina 2022, περίπτερο/booth F11, στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 17 έως τις 19/9/2022 με τους καλλιτέχνες: Αδριανός, Ελπίδα Βουτσά, Πέτρος Καραβέβας, Βασίλης Καρακατσάνης, Ευάγγελος Παπαγιάννης, Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Αφροδίτη Σεζένια.