Εικαστικα

Η Στέλλα Καπεζάνου με την έκθεση «Let Them Stare» στην Edit Gallery στη Λεμεσό

Η γυναικεία φιγούρα εισβάλλει δυναμικά στον ζωγραφικό κόσμο της

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Στέλλα Καπεζάνου και η έκθεσή της «Let Them Stare» στην Edit Gallery στη Λεμεσό

Το όνομά της μας φέρνει στο νου ζωγραφικά ταμπλό βιβάν με φιγούρες σε σκηνοθετημένες σκηνές, γεμάτες υπαινιγμούς, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καταναλωτισμού και ρομαντισμού, σαν να μεταφέρουν τον θεατή σε ένα ερωτικό πάρτι χλιδάτης ειρωνείας που δεν τελειώνει.

Στέλλα Καπεζάνου, το έργο "Dot dot dot" παρουσιάζεται στην τρέχουσα ατομική της έκθεση στη Λευκωσία

Στη νέα της δουλειά, όμως, με τίτλο «Let Them Stare» που παρουσιάζει στην The Edit Gallery στην Κύπρο, η Στέλλα Καπεζάνου επιχειρεί μια μεταστροφή σε μια κατάσταση πιο ευαίσθητη, πιο τρυφερή και διακριτική στα νοήματα της. Τα έντονα χρώματα είναι πάντα εκεί, ωστόσο τη θέση της αντρικής μορφής διεκδικούν πλέον δυναμικά οι γυναικείες σιλουέτες. Δέρμα, θηλυκές καμπύλες, θηρία και γυμνά εξυμνούν τη γυναικεία ενδυνάμωση στον κόσμο της γνωστής ζωγράφου, που ενσωματώνει αυτή τη φορά στους καμβάδες της και κολλάζ ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά και κεραμικά γλυπτά.

Στέλλα Καπεζάνου, "Airing the dirty laundry"

Ποια είναι η Στέλλα Καπεζάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) έχοντας πρωτεύσει στις εισαγωγικές εξετάσεις. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling. Στο Λονδίνο έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star 2017, το Cass Art Prize 2018 και ήταν φιναλίστ για το Solo Show Award 2017, το Rise Art Prize 2018  και το ACS Studio Prize 2018. Έχει παρουσιάσει δουλειά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στέλλα Καπεζάνου, "Primavera"


INFO:
Στέλλα Καπεζάνου, Let Them Stare
The Edit Gallery, Αγ. Ζώνης 1, Λεμεσός, Κύπρος
Διάρκεια
έκθεσης μέχρι 10 Ιουλίου 2022
Ώρες
Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 15:00-19:00, Σάββατο 10:00-13:00