Εικαστικα

Ο Christopher Walken έσβησε τον αρουραίο του Bansky

Στο Μπρίστολ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Banksy δημιούργησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, τον αρουραίο, στο «The Outlaws», δραματική σειρά, παραγωγής του BBC.

O γνωστός ηθοποιός Christopher Walken έβαψε από πάνω έργο του Bansky για τις ανάγκες της σειράς του BBC. 

Στο «The Outlaws», σίριαλ γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Stephen Merchant, πρωταγωνιστεί ο βετεράνος του Χόλιγουντ Walken ως μέλος μιας ομάδας εγκληματιών που ανακαινίζουν ένα κτίριο για να στεγάσουν την... κοινωνική τους υπηρεσία. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός ανακαλύπτει τον «αρουραίο» του Banksy, καθώς επίσης και δύο spray πίσω από μερικές ξύλινες σανίδες, και ρωτά τον προϊστάμενό του αν πρέπει να το καλύψει βάφοντάς το!

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το show γυριζόταν στην πατρίδα του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη, το Μπρίστολ. Ο Banksy φαίνεται να συμφώνησε να αφήσει το «σημάδι» του σε έναν τοίχο του σετ. Ο δικαστικός επιμελητής, κοιτάζοντας αλλού, χωρίς δηλαδή να συνειδητοποιήσει ότι το έργο είναι του Banksy, απαντά πως όλα τα γκράφιτι πρέπει να καλύπτονται, πράγμα που τελικά και έγινε.

Το καστ των Outlaws © ΕΡΤ

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του show ανέφερε:

«Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο τέλος του "The Outlaws" ήταν αυθεντικός Banksy, και ο Christopher Walken πράγματι τον έβαψε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της σκηνής, τελικά καταστρέφοντάς τον».

Ως γνωστόν, οι αρουραίοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του street artist. To καλοκαίρι του 2020, ο Banksy κάλυψε το εσωτερικό βαγονιού του μετρό του Λονδίνου με φωτογραφίες από αρουραίους που φτερνίζονται, για να μετaδώσει ένα μήνυμα για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη χρήση μασκών προσώπου. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λονδίνο, Transport for London (TfL), ανέφεραν ότι το έργο τέχνης αφαιρέθηκε μερικές ημέρες πριν, σύμφωνα με την «αυστηρή πολιτική κατά των γκράφιτι».   

Να σημειωθεί πως τα έργα του Banksy κοστολογούνται πολύ ακριβά, με το περιβόητο «Love in The Bin» να φτάνει τα 16 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία, τον περασμένο μήνα. Τον Σεπτέμβριο, ένα έργο του στο πλάι ενός μαγαζιού στο Lowestoft προσέθεσε 200.000 λίρες στην τιμή του κτιρίου, ενώ ένα άλλο έργο τέχνης του σε δημόσιο τοίχο πουλήθηκε έναντι εξαψήφιου ποσού τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ