Εικαστικα

Honey-Suckle Company: FIN, μια επίδειξη αντι-μόδας στον Λυκαβηττό

Αν έχασες την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο αυτή την Πέμπτη σε περιμένει το ντεφιλέ αντι-μόδας της βερολινέζικης καλλιτεχνικής κολεκτίβας

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Honey-Suckle Company, FIN
Honey-Suckle Company, FIN

Στον Λυκαβηττό η ομάδα Honey-Suckle Company (Petr Stef Kišur & Ελένη Πούλου) και το 3 137 παρουσιάζουν το FIN, κολεξιόν εμπνευσμένη από τις λαϊκές φορεσιές

Κι αν έχασες την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο, αυτή την Πέμπτη, στις 7 το βράδυ, σε περιμένει ντεφιλέ αντι-μόδας στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον λόφο του Λυκαβηττού. Η αφορμή… επετειακά επαναστατική, βεβαίως, χρονιά που είναι κι αν κρίνουμε από το βιογραφικό των δημιουργών και την αφετηρία έμπνευσης, περιμένουμε μια βραδιά με πανκ διάθεση και βαλκανικές αναφορές.

Για όλα φταίνε δυο μέλη της βερολινέζικης καλλιτεχνικής κολεκτίβας Honey-Suckle Company και του μουσικού σχήματος NOHE NOSHE, ο Petr Stef Kišur (ο οποίος, σημειωτέον, έκανε το styling για τα teaser βίντεο για την επίδειξη του Christian Dior στο Καλλιμάρμαρο) και η Ελένη Πούλου (άλλοτε μέλος του post punk συγκροτήματος The Fall από το Μάντσεστερ), σε συνεργασία με το artist-run space 3 137.  

Αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές και επιθυμώντας να αναδείξουν την εγγύτητα, εν μέσω μιας περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης, δημιούργησαν ένα νέο ένδυμα το οποίο ονομάζουν κοινωνικό φόρεμα.

«Η νεότερη ιστορία του ελλαδικού χώρου λειτουργεί ως σημείο συνάντησης όπου διασταυρώνονται διαφορετικές ιδέες, ποιότητες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σε έναν τόπο όπου συγκλίνουν Ανατολή και Δύση, φέρνοντας αντιθέσεις και ομοιότητες στο προσκήνιο, ανοίγεται ο χώρος, άρα και η πιθανότητα για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων. Το πρότζεκτ FIN αποσκοπεί να μοιραστεί μια κοινή στιγμή, έναν κοινό τόπο στην κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, ακολουθώντας τις τοπικές, περιφερειακές, εποχικές αξίες και στρατηγικές», δηλώνουν.

Η δουλειά τους προκύπτει μέσα από ένα σύνολο πειραματισμών με τη φωτογραφία, τη μουσική, τη μόδα, την κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική. Aπό το 1994 τα μέλη της Honey-Suckle Company δουλεύουν εγκαταστάσεις με ποικίλα μέσα που έχουν παρουσιαστεί τόσο σε χάπενινγκ όσο και σε διεθνείς θεσμούς και μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα. Ενδεικτικά έχουν συμμετάσχει στην έκθεση “NEU WEST END” το 1999 στο PS1 στη Νέα Υόρκη, στη Μπιενάλε του Βερολίνου, στη Documenta Χ του Κάσελ, έχουν παρουσιάσει δουλειά τους στο Museumsquartier της Βιέννης, ενώ τo 2019 το ICA του Λονδίνου φιλοξένησε αναδρομική τους έκθεση.

"Fin", επίδειξη αντι-μόδας στον Λυκαβηττό από τους Petr Stef Kisur και Ελένη Πούλου των Honey-Suckle Company
"Fin", επίδειξη αντι-μόδας στον Λυκαβηττό από τους Petr Stef Kisur και Ελένη Πούλου των Honey-Suckle Company

Το αθηναϊκό τους πρότζεκτ πραγματοποιείται χάρη στην οικονομική υποστήριξη από 105 συμμετέχοντες (που ανταποκρίθηκαν στη σχετική καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Κickstarter), στους Μαικήνες / Μυκήνες (το σχήμα μελών του 3 137), σε σύμπραξη με το Goethe-Institut Athen και με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net

H επίδειξη της συλλογής θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, ενώ θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική από τους NOHE NOSHE.


INFO:

FIN

Είσοδος από Σαρανταπήχου 55, Λυκαβηττός

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, 19:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ