Εικαστικα

Open Plan: Νέα πλατφόρμα δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η σειρά δράσεων που επεκτείνεται κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, απελευθερώνει έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
open_plan-1600x600-1.jpg

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει το Open Plan, μια σειρά από ερευνητικές δράσεις

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, επεκτείνει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου, με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες, για τις οποίες δανείζεται τον γνωστό αρχιτεκτονικό όρο Open Plan: Ανοιχτός σχεδιασμός, ανοιχτός χώρος, ροή, ελευθερία σκέψης, ελευθερία κίνησης.
 
OPEN PLAN | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
 
Όπως ακριβώς και με τους open plan χώρους, έτσι και η σειρά δράσεων, που εγκαινιάζει το Φεστιβάλ, απελευθερώνει έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης, που καταργεί τα τείχη και τις οριοθετήσεις.
 
Οι Open Plan δράσεις του Φεστιβάλ –εργαστήρια, masterclasses, παραστάσεις, webinars και πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα – απευθύνονται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών.
 
Open Plan | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
@ Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
 
Στο πνεύμα της ευελιξίας που χαρακτηρίζει το νέο εγχείρημα, οι περισσότερες δράσεις του Open Plan, είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν και διαδικτυακά, γεφυρώνοντας ψηφιακά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν λόγω της παρούσας συνθήκης και ενώνοντάς μας όλους σε έναν νοητό, ανοιχτό χώρο ανταλλαγής ιδεών και δημιουργικότητας.
 
Με δωρεάν συμμετοχή για όλους, το Open Plan απαντά σε τρεις βασικές στοχεύσεις που διαπνέουν τη συνολική διαμόρφωση του προγράμματος.
 
Open Plan | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
@ Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
 
Οπως αναφέρει το Φεστιβάλ:

Πρώτον, μας προετοιμάζει για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2021, ξεκινώντας από δύο κύκλους που είχαν ήδη ανακοινωθεί στον αρχικό σχεδιασμό του 2020 και εστιάζουν στην πειραματική και ηλεκτρονική μουσική (Chronotopia σε συνεργασία με το βερολινέζικο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM και το Goethe Institut Athen) και στη hip hop και street dance κουλτούρα (Layers of Street).

Δεύτερον, φέρνει στο προσκήνιο το Αρχαίο Δράμα και το συνδέει με τη σύγχρονη δημιουργία και την καθημερινή πρακτική. 
 
Τρίτον, το πρόγραμμα απαντά στην ανάγκη των καλλιτεχνών (σκηνοθετών, χορευτών, ηθοποιών, χορογράφων, μουσικών, δραματουργών κ.ά.), να δραστηριοποιηθούν εκ νέου
στη φετινή δύσκολη συγκυρία και να καλλιεργήσουν τα εργαλεία τους. Το Open Plan απευθύνεται όμως και στο ευρύτερο κοινό κάθε ηλικίας, και μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα.
 
Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και θεατή και βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη
δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική αναζήτηση ως ανοιχτά πεδία έκφρασης για όλους, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην καλλιέργεια ενός ενεργητικού και συμμετοχικού Κοινού, που συνδιαμορφώνει την καλλιτεχνική ταυτότητα του Φεστιβάλ.
 
Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, ενεργοποιείται ο Χώρος Β της Πειραιώς 260, μια κίνηση συμβολική για τον κόσμο του Πολιτισμού, που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία.
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ
 
Αριθμός συμμετεχόντων: έως 8 
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Πειραιώς 260 - Χώρος Β
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 23 - 27 Νοεμβρίου 2020
Καθημερινή διάρκεια: 3 ώρες/μέρα
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ