Εικαστικα

Στο καινούριο εργαστήρι του Φίλιππου Θεοδωρίδη

Η Μαρίνα Αθανασιάδου τον επισκέπτεται

Μαρίνα Αθανασιάδου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο καινούριο του εργαστήριο στην Αιόλου με υποδέχτηκε ο Φίλιππος με αρχικό σκοπό να δούμε και να συζητήσουμε για την καινούρια του δουλειά. Έργα φρέσκα, ατμοσφαιρικά υπήρχαν διάσπαρτα στο χώρο εμπνευσμένα από τις βόλτες του καλλιτέχνη στην πόλη. Τελικός απολογισμός της επίσκεψης: είναι ωραίο οι συνεργάτες σου να είναι και φίλοι, οι επαγγελματικές συναναστροφές να καταλήγουν σε φιλικό καφεδάκι. Έτσι κατέληξε για ακόμη μία φορά η επίσκεψή μου στο Φίλιππο. Με τον Φίλιππο είπαμε πολλά, η τέχνη ήταν απλά το εφαλτήριο…..

Καθημερινότητα

Κάθε πρωί χρειάζομαι μουσική, πρόγευμα, μετά καφέ και τσιγάρο και σιγά σιγά παίρνω μπρος. Προσπαθώ να δουλεύω κάθε μέρα. Κάθε τι που θα μου ανατρέψει τη μέρα το δέχομαι καλοπροαίρετα.

Έμπνευση

Οι φίλοι μου και ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου. Δεν είμαι μοναχικός, ούτε δουλεύω αν δεν είμαι καλά, δεν τα απολαμβάνω. Επίσης ακούγοντας μουσική συνέχεια μου έρχονται πράγματα, καθαρίζει το μυαλό μου. Ο χώρος που ζω επίσης είναι σημαντικός για μένα και επίσης η πόλη. Γυρνάω σε δισκάδικα, βιβλιοπωλεία, σε γειτονιές, σε καφέ, παίρνω φωτογραφίες, μιλάω με κόσμο μετά γυρνάω, προσπαθώ να τα ταξινομήσω στο κεφάλι μου και κάτι γεννιέται. Έχω δυσκολία να βρω θέματα, με βρίσκουν αυτά, όπως έλεγε ο Hemingway.

n

Αγαπημένο έργο ή καλλιτεχνικό γεγονός

Το περιμένω....

Artworld τι σημαίνει για σένα

Βρίσκεται σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού. Εδώ υπάρχουν μερικές γκαλερί που κάνουν σοβαρή δουλειά, ένα μουσείο συγχρονης τέχνης που δειλά δειλά βγαίνει στην επιφάνεια, και πολλά άτομα που λειτουργούν είτε συλλογικά είτε ατομικά και δημιουργούν μια κατάσταση αλλάζοντας το σκηνικό σιγά σιγά.

Αγαπημένη προσωπική στιγμή

Ποτά με φίλους μετά από μια χορταστική μέρα δουλειάς.

n

Σημαντικό επαγγελματικό γεγονός

Οι εκθέσεις που έκανα και που θα κάνω, τόσο για το feedback όσο και για μια γενικότερη επιβράβευση, που με ωθούν να συνεχίσω.

Αγαπημένο μέρος στην Αθήνα

Τα μπαρ και τα καφέ, κρυμμένα και φανερά, η λαική στην Καλλιδρομίου, η Αθηνάς και η Σταδίου και το καινούργιο μας studio στην Αιόλου.

Αγαπημένο μέρος στον κόσμο

Πεθυμώ πολύ το Λονδίνο που σπούδασα, προσπαθώ να συμφιλιωθώ με την Κύπρο, αγαπάω την Αθήνα και μ ̓αγαπάει κι αυτή.

n

Αγαπημένο μότο σου

think positive πάνω στη βέσπα μου

n

n


*Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Κὐπρο το 1978. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Surrey, Rothampton του Λονδίνου (Αrt for the Community) και από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (εργαστἠριο του Γιἀννη Ψυχοπαἰδη). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις: 2009: Early Night Tales, Aίθουσα Τέχνης Αθηνών, Αθήνα / 2010: Talk Softly, Make Noise, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Λευκωσία / 2012: Άτιτλο, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Αθήνα. Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: 2005: Κρυφή Γοητεία του Σχέδιου, a.antonopoulou art, Αθήνα / 2006: Ατμόσφαιρες, Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου, Σύρος / Στείρα Οδύσσεια, D624, Αθήνα / 2007: ΑRTmART, Kulsternhaus, Βιέννη / KPEAtion, Δημοτική Αγορά, Αθήνα / Emergency Room, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Λευκωσία / 2009: Art Athina, συμμετοχή με Αίθουσα Τέχνης Αθηνών / 2011: Η Τέχνη του Βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα / Drawing Stories 2, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα / Between you and me and the wall, Γκαλερί Omikron, Λευκωσία.