Εικαστικα

Η Sonia Rentsch πυροβολεί με ροδοπέταλα

Τα όπλα της φύσης και της κουζίνας

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44583-93345.jpg

Φραγκόσυκα-χειροβομβίδες, ροδοπέταλα-σφαίρες, καλάμια-περίστροφα. Στη σειρά «Harm Less», η Sonia Rentsch «πυροβολεί» με 100 τοις εκατό προϊόντα της φύσης, δημιουργώντας έργα που αναπαριστούν όπλα-νεκρές φύσεις. Είναι το τελευταίο concept της στο οποίο προβληματίζεται πάνω στις έννοιες της ζωής, του θανάτου, του πολέμου, της αγάπης, της εξέλιξης, της αθωότητας..

«Ξεκίνησα συλλέγοντας φυσικά αντικείμενα, τα οποία άφηνα να στεγνώσουν με τον καιρό. Ένα πρωινό, παρατήρησα πως ένα κομμάτι κάκτου είχε αρχίσει να μοιάζει με στιλέτο, γεγονός που με οδήγησε στο να κατασκευάσω μια σειρά από όπλα», λέει η Rentsch, η οποία δρώντας στη Μελβούρνη θεωρείται εξπέρ στη δημιουργία έξυπνων και απλών στην υλοποίησή τους concept. Απόδειξη; Η παλαιότερη σειρά πόστερ της Dinner Etiquette, ή αλλιώς πώς μπορείς να «ζωγραφίσεις» χρησιμοποιώντας σερβίτσια! Κοσμοθεωρία της; «Βρες την ομορφιά σε οτιδήποτε».

Ο «οπλισμός» της Rentsch στη σειρά «Harm Less» απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Albert Comper σε επιμέλεια Olivia Nichols και συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση January Biannual. Τα πόστερ «Dinner Etiquette» φωτογραφήθηκαν από τον Scott Newett.

www.soniarentsch.com

Harm Less

n

n

n

n

n 


Dinner Etiquette

n

Fishy meat


n

Pussy Cheese


 n

Swan


n

Wabbit Hunting


n

Wabbit Solo


n

Wheat Migration

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.