Εικαστικα

Video - θεραπεία

Κρύο, καιρός για δύο

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 109
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364143-753125.jpg

Tώρα που το κρύο άρχισε να γίνεται τσουχτερό και αναγκάζει εμάς τους skaters να κάνουμε πολύ λιγότερο skate και να μένουμε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι μόνοι ή με παρέα, σας προτείνω ένα ωραίο και αγαπημένο skate video που θα σας κρατήσει συντροφιά ενώ έξω πέφτει χιόνι!

FORECAST

«Forecast» είναι ο τίτλος ενός σχετικά καινούργιου και πολύ αξιόλογου βίντεο που υπογράφει ο γνωστός σε όλους μας Paul Rodriguez. H σκέψη του Paul γι’ αυτό το βίντεο ήταν να είναι απλό, χωρίς πολλά εφέ και με ένα σούπερ μοντάζ. Πρωταγωνιστές η παρέα του Rodriguez, άτομα δηλαδή όχι πολύ γνωστά αυτή τη στιγμή αλλά πιστεύω ότι μετά απ’ αυτό θα τους μάθουν όλοι. Tο βίντεο ξεκινάει με Mikemo Capaldi, αυτόν τον απίστευτο 15χρονο και κρατήστε καλά το όνομά του.

Πρόκειται για ένα σούπερ ταλέντο που, παρά την ηλικία του, έχει ένα φοβερό στιλ στο skate και κάνει κάτι σούπερ switch heelflip και switch flip που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Aκολουθεί ο Nick Mclouth με αρκετή άνεση στο skate του, smooth lines και τρελά pop out από flip bs tailslide. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας άλλος καλός φίλος του Paul και αρκετά παλιός στην πιάτσα, ο Jason Wakuzawa, με ένα part που είναι η αποθέωση του technical skate. Aρκετά μεγάλα lines, τεράστια switch tailslides και κόλπα που σε πιάνουν αδιάβαστο! Στο part του Mike Barker βλέπουμε αρκετά street και εντυπωσιακά μεγάλα switch pop shovit.

Ένας άγνωστος skater και νέο μέλος της Plan-b skateboards είναι ο Ronson Lambert. Στο δικό του part φαίνεται να έχει δει κάπως αλλιώς το θέμα: Kάνει τρελά lines με σούπερ δύσκολα κόλπα, pop shovit crooks shovit με φοβερή άνεση και πολύ χαλαρό στιλ.

Tελευταίος στο βίντεο εμφανίζεται ο δημιουργός του βίντεο, ο περίφημος Paul Rodriguez. Δεν ξέρω πια τι να πω γι’ αυτόν τον skater, και άλλοι έχουν ταλέντο, αλλά σαν τον Πολ δεν είναι κανείς!  Δείτε το part του και θα καταλάβετε τι εννοώ. Eίναι από τα καλύτερα που έχω δει μέχρι στιγμής, τα διαλύει όλα με όλη τη σημασία της λέξης. Gaps manuals, curbs, lines, handrails, σκαλιά  και ό,τι φαντάζεται το μυαλό σου. Aπίστευτο pop, όλα μα όλα τα κόλπα βίδες, τέλειο στιλ, απ’ όπου κι αν το δεις παίρνει 10 με τόνο. Φυσικά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τον καλύτερο skater στον κόσμο (κατά τη γνώμη μου) και των περισσοτέρων νομίζω. Tο «Forcast», το βιντεάκι του είναι όλα τα λεφτά και πρέπει νομίζω ο καθένας μας να το έχει στη συλλογή του. Δεν έχει έρθει ακόμα στα μαγαζιά, αλλά αν βιάζεστε πολύ ρωτήστε τους σωστούς ανθρώπους για να μάθετε πού και πώς θα το βρείτε. Kαλή διασκέδαση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ