- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
MΕDinART : Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη
Το «υβριδικό» σημείο συνάντησης δύο φαινομενικά ασύνδετων κόσμων
Το ΜΕDinART (www.MEDinART.eu) είναι ένα διεθνές, εξελισσόμενο δίκτυο 130 καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Πρόκειται για ένα «υβριδικό» σημείο συνάντησης δύο φαινομενικά ασύνδετων κόσμων: της Ιατρικής και της Τέχνης. Στόχοι του είναι η ανάδειξη μιας νέας μορφής τέχνης αναδεικνύοντας τη δουλειά των καλλιτεχνών, η επικοινωνία των βιο-ιατρικών επιστημών μέσω των τεχνών και η έμπνευση επιστημόνων, καλλιτεχνών κα ικοινού. Εμπνευστής, δημιουργός και επιμελητής του MEDinARTείναι η Βάσια Χατζή, PhD Γενετιστής-Βιολόγος.
Μοναδικό στο είδος του, το MEDinART φιλοξενεί τη δουλειά 130 καλλιτεχνών από 32 χώρες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους χώρους των τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κολάζ, σχέδιο μόδας, βιομηχανικό σχέδιο, bio-art, βιο-μουσική, εννοιολογική τέχνη, performance) και εμπνεόνται από περισσότερους από 25 κλάδους των βιοιατρικών επιστημών: ανατομία, καρδιολογία, γυναικολογία, δερματολογία, βιολογία, μικροβιολογία, μοριακή βιολογία, γενετική. Το σύνολο της καλλιτεχνικής αυτής δουλειάς είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του MEDinART καθώς και στο MEDinART Video το οποίο περιλαμβάνει 222 έργα από 74 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο των οποίων το έργο παρουσιάζεται και στο website του MEDinART.
Το ΜΕDinART, παρουσιάζει την έκθεση τέχνης με τίτλο: «MEDinART – Η Ιατρική συναντά την Τέχνη. Μέρος Πρώτο: Οι Έλληνες Δημιουργοί», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από 29 Μαρτίου έως 02 Απριλίου 2017.
Στην έκθεση θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Γιώργος Βαρδάκης, Σοφία Βίνη, Μάνια Ευσταθίου, Χριστιάνα Καζάκου, Πέγκυ Κλιάφα, Μαρία Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνος Ν. Πάτσιος, Ελένη Πετρίδου, Καίτη Χαλιορή, Βάσια Χατζή, Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, FAMELab.
Οι καλλιτέχνες αυτοί αντλούν στοιχεία από διάφορετικούς κλάδους των βιο-ιατρικών επιστημών (νευροεπιστήμη, καρδιολογία, ογκολογία, οδοντιατρική, μικροβιολογία, κυτταρική βιολογία) και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κοσμήματος, βίντεο, φωτογραφίας, φωτογραφίας μικροσκοπίου, θερμοφωτογραφίας, εννοιολογικής τέχνης και βιο-μουσικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η τολμηρή περφόρμερ και εικαστικός σε μια προσωπική έκθεση με νέα και παλαιότερα έργα οκτώ στενών καλλιτεχνικών συνεργατών και φίλων της
«Σημείο Κάλλας»: Σπάνιο αρχειακό υλικό και βιντεοεγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
Εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στις 11 Ιουνίου
Το αφιέρωμα χωρίζεται σε έξι ενότητες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του: από την πρώιμη περίοδο στη Φλωρεντία, έως τα εμβληματικά πορτρέτα femmes fatales στο Παρίσι.
Η 8η διοργάνωση, με επιμελητή τον Thiago de Paula Souza, θα ξεκινήσει στις 2 Απρίλιου 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.