Εικαστικα

MΕDinART : Όταν η Ιατρική συναντά την Τέχνη

Το «υβριδικό» σημείο συνάντησης δύο φαινομενικά ασύνδετων κόσμων

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347498-721478.jpg
http://www.medinart.eu/works/vasia-hatzi-lab/

Το ΜΕDinART (www.MEDinART.eu) είναι ένα διεθνές, εξελισσόμενο δίκτυο 130 καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Πρόκειται για ένα «υβριδικό» σημείο συνάντησης δύο φαινομενικά ασύνδετων κόσμων: της Ιατρικής και της Τέχνης. Στόχοι του είναι η ανάδειξη μιας νέας μορφής τέχνης αναδεικνύοντας τη δουλειά των καλλιτεχνών, η επικοινωνία των βιο-ιατρικών επιστημών μέσω των τεχνών και η έμπνευση επιστημόνων, καλλιτεχνών κα ικοινού. Εμπνευστής, δημιουργός και επιμελητής του MEDinARTείναι η Βάσια Χατζή, PhD Γενετιστής-Βιολόγος.

Μοναδικό στο είδος του, το MEDinART φιλοξενεί τη δουλειά 130 καλλιτεχνών από 32 χώρες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους χώρους των τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κολάζ, σχέδιο μόδας, βιομηχανικό σχέδιο, bio-art, βιο-μουσική, εννοιολογική τέχνη, performance) και εμπνεόνται από περισσότερους από 25 κλάδους των βιοιατρικών επιστημών: ανατομία, καρδιολογία, γυναικολογία, δερματολογία, βιολογία, μικροβιολογία, μοριακή βιολογία, γενετική. Το σύνολο της καλλιτεχνικής αυτής δουλειάς είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του MEDinART καθώς και στο MEDinART Video το οποίο περιλαμβάνει 222 έργα από 74 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο των οποίων το έργο παρουσιάζεται και στο website του MEDinART.

Το ΜΕDinART, παρουσιάζει την έκθεση τέχνης με τίτλο: «MEDinART – Η Ιατρική συναντά την Τέχνη. Μέρος Πρώτο: Οι Έλληνες Δημιουργοί», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από 29 Μαρτίου έως 02 Απριλίου 2017.

Στην έκθεση θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Γιώργος Βαρδάκης, Σοφία Βίνη, Μάνια Ευσταθίου, Χριστιάνα Καζάκου, Πέγκυ Κλιάφα, Μαρία Λαμπροπούλου, Κωνσταντίνος Ν. Πάτσιος, Ελένη Πετρίδου, Καίτη Χαλιορή, Βάσια Χατζή, Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, FAMELab.

Οι καλλιτέχνες αυτοί αντλούν στοιχεία από διάφορετικούς κλάδους των βιο-ιατρικών επιστημών (νευροεπιστήμη, καρδιολογία, ογκολογία, οδοντιατρική, μικροβιολογία, κυτταρική βιολογία) και παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κοσμήματος, βίντεο, φωτογραφίας, φωτογραφίας μικροσκοπίου, θερμοφωτογραφίας, εννοιολογικής τέχνης και βιο-μουσικής. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ