Εικαστικα

Τι απέγινε ο MacGyver;

Η χάρτινη επιστροφή του πολυμήχανου πράκτορα

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24787-58148.jpg

Κάθε 48λεπτο επεισόδιό του ήταν μια ισχυρή δόση αποτελεσματικής εξυπνάδας από το μυστικό πράκτορα. Στη σάκα του δεν υπήρχαν χειροβομβίδες ή γεμιστήρες παρά μόνο μερικά καθημερινά αντικείμενα. Στο μυαλό του όμως η εφευρετικότητα έμοιαζε ανεξάντλητη. Μπορούσε να φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς με μια τσίχλα. Να δραπετεύσει από συνθήκες ύψιστης κράτησης χρησιμοποιώντας το αιώνιο κόλπο με το συνδετήρα ή να ξεγελάσει αετονύχηδες με μια πένα. Να επινοήσει ευφάνταστες εξόδους διαφυγής, όταν οι εχθροί του την είχαν για τα καλά στημένη.

Ο Angus MacGyver με την ξανθή χαίτη της eightίλας και το καφέ δερμάτινο τζάκετ του είχε πάντα τον τρόπο να φέρει εις πέρας τις επικίνδυνες αποστολές του. Οι επτά κύκλοι προβολής της σειράς από το 1985 έως το 1992, με τους Richard Dean Anderson και Dana Elcar στους ρόλους των MacGyver και Peter Thornton, όμνυαν στην πολυμήχανη εφευρετικότητα και όχι στα ούγκα μπούγκα μούσκουλα.

n

Ο δημιουργός του ήρωα, Lee David Zlottof, σε συνεργασία με το βρετανό συγγραφέα κόμικς, Tony Lee, επιστρατεύει ξανά τον MacGyver για λογαριασμό των εκδόσεων Image Comic.Η ιστορία “MacGyver: Fugitive Gauntlet” θα δημοσιευθεί σε πέντε μέρη, με την πρώτη να κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου. Το εξώφυλλο και οκτώ ενδεικτικές σελίδες κυκλοφορούν ήδη στο ψηφιακό φόρουμ που έχουν συστήσει οι φίλοι της σειράς.

n

 n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ