Εικαστικα

«Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα».

Νέα έκθεση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21171-51649.jpg

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εγκαινίασε πρόσφατα τη νέα του έκθεση με τίτλο «Μουσική Παιδεία και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα».

Η έκθεση, που αποτελείται από τρεις ενότητες, προσεγγίζει τη μουσική ως στοιχείο παιδείας που ενδυναμώνει τους θεσμούς της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά στην κλασική Αθήνα. Οι ενότητες αναπτύσσονται μέσα από κείμενα, εκμαγεία αρχαίων ευρημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα, φωτογραφικές αναπαραγωγές εικονογραφικού υλικού από μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα από τον μελετητή-ερευνητή της αρχαίας ελληνικής μουσικής Παναγιώτη Στέφο, εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του Υπουργείου Παιδείας, δύο διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές και, τέλος, πιθανές αποδόσεις αρχαίας ελληνικής μουσικής.

n

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως αρχές Σεπτέμβρη. Την έκθεση συνοδεύει εικονογραφημένος οδηγός.


Εκθεσιακός Χώρος Ιδρύματος της Βουλής (Λεωφ. Αμαλίας 14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3735109).

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, κλειστά όλες τις επίσημες αργίες, είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ