Εικαστικα

Το τέλος της Ρώμης, σήμερα (video)

Ο Δημήτρης Φύσσας παρακολουθεί ένα σπουδαίο θεατρικό έργο.

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14488-40513.jpg

Ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο παίζεται αυτό τον καιρό στο «Χυτήριο» από το θίασο «Μη μόναν όψιν». Είναι ο «Ρω…ΜΥΛΟΣ ο Μέγας» του Φρ. Ντίρενματ, έργο που αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, διασκευασμένο όμως και σκηνοθετημένο με πολλή έμπνευση από τον Σίμο Παπαθανασόπουλο.

Προσπαθήστε να φανταστείτε ένα κωμικό και ταυτόχρονα δραματικό μιούζικαλ, ένα έργο λαϊκό και πολιτικό, ταυτόχρονα όμως πολύ σύγχρονο, με πλήθος αναφορές στο παρόν. Αν τα καταφέρετε, είστε μέσα.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρώμης αφήνει συνειδητά την αυτοκρατορία του να διαλυθεί, πέφτοντας στα χέρια των Γερμανών,  κι ο ίδιος ασχολείται μόνο με την προσωπική του …πτηνοτροφία. Δεν έχω δει έργο που να δείχνει καλύτερα τη ματαιότητα της εξουσίας, και μάλιστα με απλό και εύληπτο τρόπο. Και μιλάω μετά λόγου γνώσεως, γιατί είχα την τύχη και την τελική πρόβα να παρακολουθήσω και στην παράσταση να πάω.

Αν αποφασίσετε να το δείτε, βιαστείτε: κατεβαίνει στις 29 του Μάη. Διαφορετικά, αναζητήστε το σε καλοκαιρινές σκηνές τους επόμενους μήνες.

 

Info: «Ρω…ΜΥΛΟΣ ο Μέγας» του Φρ. Ντίρενματ. Θέατρο «Χυτήριο», Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλ. 2103412313.

Διασκευή - σκηνοθεσία -σκηνικά - κουστούμια: Σ. Παπαναστασόπουλος.

Μουσική - ενορχήστρωση: Ν. Γουργιώτης. Χορογραφίες - κίνηση: Εύη Πονηρίδου. Διδασκαλία ρόλων: Γ. Ποτίδης. Χειριστής ήχου: Αλ. Καφούσης. Χειριστής φωτισμών: Τ. Κουλούρης.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ζ. Γανωτή, Χ. Δημητρέλης, Αν. Καποτά, Ν. Κυριαζή, Κ. Λυμπέρης, Αδ. Ματθαίος, Κλ. Μπάμπαλη, Γ. Ποτίδης, Γ. Σφυρής, Γρ. Τερζάκης, Π. Τσεκούρας, Αλ. Φανουργάκη.

Μέχρι τις 29 του Μάη.

Είσοδος 10 €.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.