Εικαστικα

Ένα διαφορετικό fashion walk στην Ερμούπολη

Στα πλαίσια του Eye’s Walk Digital Festival 2016

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132643-301593.jpg

Το Eye’s Walk Digiatal Festival, το Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός στη Σύρο τα τελευταία χρόνια με σκοπό να προάγει τη video Installation Art, το graffiti και την Performing Art στο ιστορικό κέντρο του νησιού, επιστρέφει φέτος με θέμα «Europass». Η καλλιτεχνική εγκατάσταση που θα αναπτυχθεί στον πεζόδρομο της Οδού Πρωτοπαπαδάκη θα βάλει τους θεατές υπό περιορισμό και θα θέσει την περιήγηση στο δημόσιο χώρο σε όρια. Οι επισκέπτες του Eye’s Walk Digital festival θα κληθούν να μπουν σε «ουρές» και να παραμείνουν σε αυτές για να δουν τα video installation, θα καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Θα ζήσουν την «αναίτια» αναμονή, την περιπλοκή των διαδρομών όπως τη ζουν εκατομμύρια άνθρωποι που μετακινούνται σήμερα στον πλανήτη μας και βλέπουν το τέλος του ταξιδιού τους να μακραίνει επίφοβα.

image

image

Για το ΠΑΡΟΝ της Ευρώπης

Στην Ερμούπολη γιατί είναι πόλη που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες τον 19ο αιώνα. Καράβια έφτασαν με ασφάλεια γεμάτα κόσμο, ενώ άλλα βυθίστηκαν στα νερά του Αιγαίου. Όμως από τότε μέχρι και σήμερα η θάλασσα και ακόμα περισσότερο «η Μεσόγειος σημαίνει ναυσιπλοΐα, ανταλλαγές, είναι αυτό το μέσο που μεταφέρει εμπορεύματα και θεούς….ιδέες και τέχνες» [Derrida].

Στο κοντινό μέλλον, μέσα στις πολυποίκιλες Ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα ζουν άραγε ακόμα μαζί οι διαφορετικές γενιές, οι διαφορετικές ηλικίες, οι κοινότητες και οι λαοί με διαφορετικές συνήθειες, θρησκείες και γλώσσες;

5-9 Ιουλίου: Ιστορικό Κέντρο Ερμούπολης

• Graffity/ Rea-lly team

• “Mία αλληγορική ιστορία για την Ευρώπη» /4 Video Installation με τη χρήση QR Codes για smart phones/ Αλίκη Αρναούτη

9 Ιουλίου:  Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη/ Performance έναρξης 9.30 μ.μ

• “Passenger’s Fashion Walk”/ Ioanna Likou , Antonia Lea-Rolliin[Ελβετια]

Η ιδέα της performance PASSENGER’S απανταει με χιούμορ στις πιο σκοτεινές κοινωνικοπολιτικές όψεις της εποχής. Με κύριο άξονα το ανθρώπινο υλικό προβάλλεται ζωντανά ένα Fashion Walk όπου οι performers αντιδρούν σωματικά στο ρυθμό ενός ηχητικού recording ποιήματος, καθώς μετασχηματίζουν Σωστικά Σωσίβια(Life Jackets) σε αναλώσιμα Fashion Items.Η τελευταία πράξη οδηγείται  σε νέο σκηνικό επίπεδο - ένα οπτικοακουστικό στόμα προβάλλεται πάνω σε ένα κτήριο - ένας χώρος που γεμίζει από ταξιδιώτες καθώς ποδοπατιούνται νεκρά σώματα.

Σκηνοθεσία : Ιωάννα Λύκου

Performance: Antonia lea –Rolliin, Ioanna Likou

Καλλιτεχνική Συμμετοχή: Φοιτητές Του Πανεπιστήμιου Αιγαίου

Κείμενο: Η καταγωγή του Καπνιστή (Χριστόφορος Λιοντάκης)

Video art : Γιώργος Μακρής

Μουσική: Yajam G

• 3D projection mapping / Σπύρος Κουδουνάς, Αλίκη Αρναούτη, Samuele Livornese[Ιταλία], Αγγελίνα Βοσκοπούλου, David Hawkins [Αγγλία]

• Video installation art με τη συμμετοχή των θεατών και της κοινότητας

• Curator:Φιλία Μηλιδάκη, Σκηνογραφία: Βέρα Φελέκη, Οπτική Επικοινωνία: Ειρήνη Τζαβάρα

Passengers from Giorgos Makris on Vimeo.

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ