Εικαστικα

To studio της πόλης

Η Μαρία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 331
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11761-26804.jpg

Η Μαρία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Παράλληλα με τις σπουδές της σε Χημεία και Φαρμακολογία στο Λονδίνο, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Central St. Martin’s (University of the Arts London) κι από το 2008 ζει στην Αθήνα. Εμπνέεται από τους ανθρώπους και τα συναισθήματα, το τελευταίο διάστημα βλέπει μπροστά της παντού κόκκινο και μιλάει στην ATHENS VOICE για το στούντιό της και την πρώτη της έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά.

Περιοχή... Όπου είμαι εγώ, είναι και το studio μου. Ανάλογα τη στιγμή μπορεί να ζωγραφίσω στο σπίτι μου, στον κήπο ή σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όταν βρίσκομαι μακριά από την Αθήνα. Στο σπίτι έχω ένα δωμάτιο γεμάτο πινέλα, μπογιές, καμβάδες και έργα που ακόμα δουλεύω ή έχω τελειώσει. Αρκετές φορές ζωγραφίζω και εκεί.

Τετραγωνικά... Δεν περιορίζεται. Συνήθως, όσα τετραγωνικά είναι ο καμβάς που έχω μπροστά μου.

Υλικά και χρώματα... Ζωγραφίζω αρκετά με λάδι. Σε πολλούς πίνακές μου χρησιμοποιώ μεικτή τεχνική. Έχω πάντα την περιέργεια να δω τι θα βγει αναμειγνύοντας διαφορετικά υλικά. Το κόκκινο είναι το χρώμα που νιώθω να με εκφράζει συχνότερα αυτή την περίοδο. Είναι το πρώτο χρώμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν βρίσκομαι μπροστά σε έναν καινούργιο καμβά.

Πότε ζωγραφίζετε συνήθως; Κυρίως το βράδυ. Συχνά όμως η ανάγκη μου να ζωγραφίσω είναι τόσο έντονη που ξυπνάω νωρίς το πρωί, λίγο πριν ξημερώσει, κι αρχίζω να δουλεύω στον πίνακά μου.

Πηγή έμπνευσης… Οι άνθρωποι γύρω μου και τα συναισθήματα που μου δημιουργούν.

Αγαπημένο σημείο στην πόλη... Οπουδήποτε μπορώ να δω τη θάλασσα από ψηλά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ζωγράφος; Ο Miro – κάθε πίνακάς του μου προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα.

Πόσο εμπνέεστε από άλλες μορφές τέχνης; Κάθε μορφή έκφρασης μπορεί να με εμπνεύσει και να μου δώσει ιδέες.

Info

H πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Φραγκουδάκη θα παρουσιαστεί στην Γκαλερί Σκουφά. Σκουφά 4, Κολωνάκι, 210 3643.025, 210 3603.541. Εγκαίνια στις 27/1. Έναρξη 19.30. Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ