Design & Αρχιτεκτονικη

Ρεκόρ τιμής: Ποιος θα αγοράσει το ακριβότερο σπίτι όλων των εποχών;

Ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Λος Άντζελες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98539-197204.jpg

Στο BelAir με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, χτίζεται ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στην ιστορία των ΗΠΑ –και μάλιστα στην κορυφή ενός λόφου στο Λος Άντζελες– που σύντομα θα είναι προς πώληση με αντίτιμο μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Ο νυν «εργολάβος» του Nile Niami, πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, κατασκευάζει ένα σπίτι, που μοιάζει, όπως διατείνεται, περισσότερο με παλάτι μοντέρνας αρχιτεκτονικής, και δήλωσε πως σκοπεύει να το πουλήσει στην τιμή των 500.000.000 δολ., έχοντας την ισχυρή πεποίθηση ότι θα σπάσει τα ρεκόρ και θα γίνει η πιο ακριβή κατοικία που πουλήθηκε ποτέ στον κόσμο.

image

Η εν λόγω οικία, με σχεδόν διπλάσια έκταση από τον Λευκό Οίκο, διαθέτει κρεβατοκάμαρα 465 τ.μ., γκαράζ 30 θέσεων, κινηματογράφο 45 θέσεων, προσωπικό nightclub και καζίνο, και για κλου διαθέτει δωμάτιο χαλάρωσης με ενυδρεία αντί τοίχους.

Θα υπάρχουν επίσης τέσσερις πισίνες συμπεριλαμβανομένης μιας μήκους 167 μ., καθώς και ένας χλοοτάπητας εμβαδού 1800 τ.μ. Α, σημαντική λεπτομέρεια για τους ενδιαφερόμενους: λόγω της μεγάλης ξηρασίας στην Καλιφόρνια, είναι πιθανό να είναι συνθετικός και όχι πραγματικός ο χλοοτάπητας.Το τελευταίο σπίτι που έθεσε προς πώληση ο Niami είναι το Fendi- House, μια πολυτελής οικία με επίπλωση σχεδιασμένη αποκλειστικά από τον ομώνυμο οίκο μόδας. Επίσης ανάμεσα στους πελάτες του φιλόδοξου εργολάβου είναι τα δυο αδέρφια που μήνυσαν τον ιδρυτή του Facebook και όχι μόνο.

image

image

image

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, στην περίπτωση που ο Niami πουλήσει το σπίτι έναντι αυτού του ποσού, θα έχει ξεπεράσει στο υπερδιπλάσιο κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης, όπως σημειώνεται. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αρκετά συχνά ακούμε και διαβάζουμε για παρόμοιες αγοραπωλησίες με υπέρογκα ποσά, όπως για παράδειγμα τo 2008 ο Lakshmi Mittal, ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, πλήρωσε 221 εκατ. δολ. για σπίτι στο Λονδίνο. Και είναι και άλλα πολλά...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ