Όλα όσα έγιναν στο 2ο Architect Show
Η αρχιτεκτονική αλλάζει, όσο αλλάζει και ο κόσμος
Γιατί το 2ο Architect Show ήταν ένα σημαντικό διήμερο (4 και 5 Μαΐου 2019);
Αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, designers, φωτογράφοι, βιολόγοι, μηχανικοί, επιχειρηματίες από τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, ξενοδόχοι, οινοποιοί, δημοσιογράφοι, εταιρείες ανάλυσης δεδομένων, εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα και του χώρου της διοίκησης, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, developers, επενδυτές και managers. Τι είναι αυτό που ενώνει τόσα διαφορετικά επαγγέλματα σε ένα χώρο; Η αρχιτεκτονική. Η αρχιτεκτονική που μεταβάλλεται, εξελίσσεται και απασχολεί ολοένα και περισσότερες ειδικότητες όπως φάνηκε στο 2ο Architect Show.
Στις 4 και 5 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO MAROUSSI σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν για να μιλήσουν για μείζονα θέματα της αρχιτεκτονικής και του design στο 2ο Architect Show που διοργανώθηκε από το Archisearch σε επιμέλεια παραγωγής της Design Ambassador και διοργάνωση της MEDEXPO AE.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων αναλύθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
-Τα στοιχεία που απαρτίζουν την αυθεντική βιωματική εμπειρία των επισκεπτών στον τουρισμό και γενικότερα στη φιλοξενία (hospitality)
-Η λειτουργία και η επίδραση της Οικονομίας Διαμοιρασμού στην αγορά κατοικίας και στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα
-Η επίδραση της Airbnb στην περιοχή της Αττικής και η ανάγκη για τη θέσπιση θεσμικού πλαισίου
-Η επίδραση των ψηφιακών μέσων στον χώρο του Τουρισμού και της Αρχιτεκτονικής
-Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η επίδραση των νέων μεθόδων έρευνας στην αναγνώριση των συνηθειών των επισκεπτών
Η εμπειρία του επισκέπτη στο 2ο Architect Show θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί «αξέχαστη». Όχι μόνο για την πολύ ατμοσφαιρική παρουσίαση όλων των εκθετών ή για τις ομιλίες που ξεχώρισαν, αλλά και για το θέμα που το Architect Show έφερε ξανά στο επίκεντρο: ποιος θα είναι ο ρόλος του αρχιτέκτονα από εδώ και πέρα; Όπως όλα δείχνουν, οι αρχιτέκτονες πρέπει να εργαστούν πλέον με το branding, την τάση των airbnb, αλλά και τις τεχνολογίες για έξυπνα κτήρια, τεχνολογίες ψηφιακής οπτικοποίησης κτηρίων και τα νέα υλικά που αλλάζουν τόσο τον σχεδιασμό όσο και τη δημιουργία της αρχιτεκτονικής. Η αρχιτεκτονική αλλάζει, όσο αλλάζει και ο κόσμος. Οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να προβλέπει τις ανάγκες της. Κι αυτό το ξέρει καλά το Architect Show.
*Δείτε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στο 2ο Architect Show πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορίες από την κρύπτη του αρχιτεκτονικού χρόνου
Έφτασε η ώρα η Αρχιτεκτονική να επανασυνδεθεί με τη φύση
Ένα κτήριο φετίχ για τη Θεσσαλονίκη
Ανώνυμε αρχιτέκτονα, πώς να κρυφτείς από το φως που δεν δύει ποτέ;
Μία ευκαιρία εξερεύνησης της ποικιλομορφίας των κτηρίων που μας περιβάλλουν
Σαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει
Όταν η μετακίνηση γίνεται εμπειρία design: υπόγειες γκαλερί και σπηλιές από ψηφιδωτό, 20 μέτρα κάτω από τη γη
Tο πρώτο αρχιτεκτονικό κέντρο στην Ελλάδα αποκλειστικά για παιδιά και νέους
«Το σημαντικότερο είναι να παραμένουμε πιστοί σε μια αρχιτεκτονική που βελτιώνει την καθημερινότητα και αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον», τονίζει ο Πάνος Ευστρατίου.
Η πόλη έχει τη σφραγίδα του
Αρχιτεκτονικά στολίδια με σπάνια βιβλία και μεγάλη ιστορία
Ιστορικές αρχιτεκτονικές υπογραφές στο νέο αθηναϊκό τοπόσημο
Ένα φιλόδοξο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ παρουσίασε η Ισπανική Ακαδημία Ταυρομαχίας
Κριτικοί Τέχνης και υπηρεσίες Πολιτισμού συμφωνούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα της Γοργόνας
Παλιά βιομηχανικά συγκροτήματα στην Αθήνα και τον Πειραιά μεταμορφώνονται σε σύγχρονες κατοικίες, γραφεία και πολιτιστικούς χώρους, συνθέτοντας τη νέα αφήγηση της πόλης
Ο αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος περιγράφει το όραμά του για την παραλία της πόλης
Η μεγαλύτερη ανάπλαση της νεότερης Ελλάδας χτίζεται πάνω σε στρώματα ιστορίας
Το «The Louis» θυμίζει πλοίο και είναι φτιαγμένο από... βαλίτσες
Ο γνωστός Αθηναίος σχεδιαστής μιλάει για τον νέο χώρο τέχνης και εστίασης που ανοίγει στη Σαντορίνη
Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκηνή βιώσιμης αρχιτεκτονικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.