Design & Αρχιτεκτονικη

You Sexy Thing

Στο Αdvertising Αrchives βρήκαμε τις πιο αισθησιακές αφίσες για το σπίτι σου

Μαριλένα Κομνηνού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τα βιονικά super model του ’80 και το heroin chic του ’90 ως το aggressive look, ο ορισμός της γυναικείας ομορφιάς έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Η εγγυημένη συνταγή των pin ups (εξωστρεφής θηλυκότητα με μια γερή δόση από νάζι και μια ιδέα από παιδικότητα) είναι πια συνώνυμη της γυναικείας γοητείας.

n

Υπάρχει κάτι στα pin-ups που πάντα μας φέρνει ένα τσίμπημα στο στήθος και μας υπόσχεται ότι οι γυναίκες είναι μυστήρια πλάσματα και η ζωή υπέροχη υπόθεση. Είναι η ξέχειλη (μεταπολεμική;) αισιοδοξία τους ίσως, η εξωπραγματική φρεσκάδα τους ή η σχεδόν αθώα (με τη σημερινή ματιά) σεξουαλικότητά τους.

n

Τα βρήκαμε να ποζάρουν αισθησιακά σε περιοδικά και να διαφημίζουν τσιγάρα, αναψυκτικά, ποτά και άλλες –αμαρτωλές και απαγορευμένες πλέον– απολαύσεις στο advertising archives, μια διαδικτυακή εταιρεία που διαθέτει περισσότερες από ένα εκατομμύριο vintage εικόνες: από ερωτικές φωτογραφίες του 1800 μέχρι ρεκλάμες και εξώφυλλα σχεδιασμένα από ονόματα όπως ο Γουόρχολ, ο Μπέιτμαν και ο Ρόκγουελ, κινηματογραφικές αφίσες, καρτ ποστάλ, πόστερ, ακόμη και μενού εστιατορίων.

n

Απλά μπες στην ιστοσελίδα www.advertisingarchives.co.uk και από το τεράστιο αρχείο της διάλεξε την εικόνα που θα σου άρεσε να βλέπεις στην κρεβατοκάμαρά σου το πρωί όταν ξυπνάς. Ή στο καθιστικό σου, το απόγευμα που γυρίζεις από τη δουλειά. Αν θέλεις, μπορούν να σου τη μεγεθύνουν σε διαστάσεις αφίσας.

n

n