- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρχιτεκτονική εκ των ΕΣΩ
Η 6η ημερίδα ΕΣΩ για την αρχιτεκτονική και το design έρχεται στη Στέγη
Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο περισσότερο από το περιβάλλον στο οποίο ζει. Και το περιβάλλον αυτό διαμορφώνεται από την αρχιτεκτονική. Από την άποψη αυτή θα λέγαμε ότι οι αρχιτέκτονες σε μεγάλο βαθμό διαπλάθουν τη κοινωνία. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γνωρίσουμε από κοντά κάποιους από τους πιο σημαντικούς.

Στις 8 Μαρτίου 2017, στις 5 το απόγευμα, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα ΕΣΩ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ημερίδα δικαιολογώντας τη φήμη της ως κορυφαίος θεσμός στην Ελλάδα για τις τέχνες του design, συγκέντρωσε μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου σχεδιασμού.


Αυτή τη φορά οι ομιλητές θα επικεντρωθούν στους τρόπους με τους οποίους ως επαγγελματίες κατάφεραν να σταθούν απέναντι στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της κρίσης, στρεφόμενοι προς τομείς εξειδίκευσης με ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Θα μιλήσουν για το σχεδιασμό υποδομών φιλοξενίας, για το αρχιτεκτονικό branding, για τα κτίρια ειδικών απαιτήσεων, αλλά και για τη σύγχρονη οπτική επικοινωνία, ένα τομέα που διευρύνεται συνεχώς.

Στο ΕΣΩ θα μιλήσουν για τη δουλειά τους οι: Δημήτρης Ποτηρόπουλος-Λιάνα Ποτηροπούλου (Potiropoulos Architects), ο Γιάννης και ο Μάρκος Δουρίδας (R.C.TECH), o Joost Frijda (GFRA Architects), o designer Δημήτρης Παπάζογλου, Η Ρία Βογιατζή (ELASTIC Architects), η Έλενα Μπρασινίκα (Bllend) και o Tάσος Γεωργαντζής (Urban Soul Project). Μία πάρα πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση θα έχουμε από τους Lead Architects των ZAHA HADID ARCHITECTS, τη Ζέττα Κοτσιώνη και τον Δημήτρη Κολώνη, οι οποίοι θα μιλήσουν για το όραμα της Ζaha Hadid και την συνέχιση του έργου του γραφείου, μετά και την αιφνίδια απώλειά της τον περασμένο χρόνο.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τα περιοδικά ARCHISEARCH.gr και +DESIGN και συντονιστές της είναι ο αρχισυντάκτης του Archisearch.gr και διευθυντής του προγράμματος ARKKI Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους, Σταύρος Μαρτίνος, και η αρχιτέκτονας Μάγδα Σγουρίδη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ή να αγοράσετε τα εισιτήριά σας εδώ.
Στέγη, Συγγρού 107, 210 9005800
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Μάριος Βουτσινάς που ανέλαβε το πρότζεκτ, μιλούν για το νέο boutique hotel στο νησί
Οι αρχιτέκτονες Στέλλα και Πιέρος Πιερής (Pieris.Architects), μαζί με τον φωτογράφο Χρήστο Δράζο, μετατρέπουν το εργοτάξιο σε ανοικτή γκαλερί
Η νέα πτέρυγα, προϋπολογισμού περίπου 350 εκατ. λιρών, θα κατασκευαστεί στη θέση του St. Vincent House
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Μια ομάδα από βιομηχανικούς σχεδιαστές, designers και τεχνίτες συνεργάζονται δημιουργικά και αντιμετωπίζουν το αντικείμενο ως μέρος μιας ευρύτερης χωρικής και αισθητικής εμπειρίας.
Η εφημερίδα New York Times τον αποκάλεσε «ροκ σταρ των αρχιτεκτόνων»
Πέντε γνωστοί creators του TikTok μιλούν στην ATHENS VOICE για το πώς διαμορφώνουν χώρους, αισθητικές και έναν νέο τρόπο να βλέπουμε το σπίτι μας.
Ένα τριώροφο ορεινό καταφύγιο που χτίστηκε για εργαζόμενους σε εργοστάσιο τσιμέντο
Αρχιτεκτονική με ταυτότητα και αφήγηση
Μια θρυλική πορεία 60 και πλέον ετών στην αρχιτεκτονική, που συνεχίζει να εξελίσσεται σήμερα στο γραφείο Vikelas Architects με τον γιο του, Αλέξη Βικέλα
Από τον Gehry στον Calatrava: τι συμβαίνει όταν η αρχιτεκτονική ζυμώνεται με το terroir
Ιστορίες από την κρύπτη του αρχιτεκτονικού χρόνου
Έφτασε η ώρα η Αρχιτεκτονική να επανασυνδεθεί με τη φύση
Ένα κτήριο φετίχ για τη Θεσσαλονίκη
Ανώνυμε αρχιτέκτονα, πώς να κρυφτείς από το φως που δεν δύει ποτέ;
Μία ευκαιρία εξερεύνησης της ποικιλομορφίας των κτηρίων που μας περιβάλλουν
Σαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει
Όταν η μετακίνηση γίνεται εμπειρία design: υπόγειες γκαλερί και σπηλιές από ψηφιδωτό, 20 μέτρα κάτω από τη γη
Tο πρώτο αρχιτεκτονικό κέντρο στην Ελλάδα αποκλειστικά για παιδιά και νέους
«Το σημαντικότερο είναι να παραμένουμε πιστοί σε μια αρχιτεκτονική που βελτιώνει την καθημερινότητα και αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον», τονίζει ο Πάνος Ευστρατίου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.