Design & Αρχιτεκτονικη

Mosaiko από την αρχή

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317065-625212.jpg

Υπάρχουν bar και bar. Είναι αυτά που τυχαία σε βγάζει ο δρόμος, που πίνεις ένα ποτό και μετά συνεχίζεις τη βραδιά σε κάποια άλλη γωνιά. Είναι και κάτι άλλα όμως που πας και ξαναπάς, μέχρι που στο τέλος τα κάνεις στέκια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Mosaiko.

Είναι μια σταλιά, αλλά μέσα στα λίγα, σχεδόν ελάχιστα τετραγωνικά του, καταφέρνει και χωράει όλες τις μουσικές που θα ήθελες να ακούσεις (από indie, pop rock μέχρι electro), τους φίλους που θα ήθελες να κάνεις, τα cocktails που θα ήθελες να πιεις, τις νύχτες που θα ήθελες να ζήσεις. Για αυτό και από την αρχή που άνοιξε, το πάτωμά του (που, ναι, κάνει σετάκι με το όνομά του), σηκώνει την πολύχρωμη ζεστασιά ενός υπέροχου (σαν παλιό μωσαϊκό) κόσμου. Όνομα και πράγμα δηλαδή.

image

image

Πριν λίγο καιρό φύσηξε 5 ολόκληρα κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του. Και είπε να ανανεωθεί. Ζήτησε λοιπόν τη βοήθεια του νέου και ταλαντούχου αρχιτέκτονα Ελευθέριου Αμπατζή και αυτός έκανε τα μαγικά του. Η πρόσοψη έχει τώρα μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που πλαισιώνονται από μαύρες κοιλοδοκούς και που αφήνουν το βλέμμα ελεύθερο να δραπετεύσει προς το δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο, ο στενόμακρος, ψηλοτάβανος χώρος γίνεται η γέφυρα ανάμεσα στην πολυσύχναστη οδό Λαοδίκης και την καλά κρυμμένη, ήσυχη πίσω αυλή.

image

Στο εσωτερικό, η αρχιτεκτονική παρέμβαση θέλησε να τραβήξει όλα τα βλέμματα στο σημείο ενδιαφέροντος: την μπάρα. Και το πετυχαίνει. Η ραφιέρα με τα ποτά επανασχεδιάστηκε για να δώσει μια αίσθηση αιώρησης στον χώρο, ξεπροβάλλοντας ανάλαφρα τον όγκο της μέσα από τον τοίχο. Φτιαγμένη κυρίως από σίδερο, έχει καμπύλες αντί για γωνίες και το χάλκινο χρώμα της σκουριάς για να αναδεικνύει καλύτερα τον vintage βιομηχανικό χαρακτήρα του χώρου. Ακριβώς σε αυτά τα ράφια είναι που σε περιμένει η ψυχή του bar. Η πλούσια κάβα που δημιουργεί στη συνέχεια τα cocktails που έχουν ταξιδέψει τη φήμη αυτού του μικρού μαγαζιού της Γλυφάδας, όχι μόνο σε άλλες συνοικίες, αλλά ακόμη και στο εξωτερικό.

image

Και κάτι τελευταίο που πρέπει να ξέρεις για το Mosaiko. Έγινε γνωστό και χάρη στο περίφημο «Big in Small», δηλαδή βραδιές όπου μεγάλα ονόματα της διεθνούς underground σκηνής συναντιούνται στο μικρό του χώρο. Ονόματα που κανονικά για να τα ακούσεις θα έπρεπε να πληρώσεις είσοδο, παίζουν στο αγαπημένο σου συνοικιακό μπαράκι. Συντονίσου στο Facebook και ενημερώσου για όλα τα επερχόμενα μουσικά events. Γιατί τις πιο ωραίες μουσικές σε bar με μωσαϊκά τις έχουμε ακούσει…

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8983208

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ