Design & Αρχιτεκτονικη

Detox

Κάθε φορά που έρχεται και πάλι η άνοιξη συμβαίνει κάτι τρομερά ισχυρό, κάτι μαγικό.

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14320-40153.jpg

Κάθε φορά που έρχεται και πάλι η άνοιξη συμβαίνει κάτι τρομερά ισχυρό, κάτι μαγικό.  Όσο κι αν έχεις μόλις βγει από ένα χειμώνα που σε κούρασε πολύ, όσο κι αν όλα γύρω σου σου φαίνονται τα ίδια, φθαρμένα, αδιάφορα, υπάρχει κάτι που συμβαίνει μπροστά σου, διαδραματίζεται, κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η ζωή. Ξανά νέα, ξανά φρέσκια, αναπαράγεται, φουντώνει, έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου δείξει.

Η άνοιξη σε κάνει να θέλεις να ξεφορτωθείς. Έννοιες, σκοτούρες, περιττά, τον παλιό σου καναπέ, τον παλιό σου εαυτό, ό,τι έχει κάνει τον κύκλο του. Την άνοιξη ανέχεσαι δίπλα σου μόνο όσα σημαίνουν αλλά και αποδεικνύονται χαρά της ζωής, κι ακόμα όσα είναι ανάλαφρα, πραγματικά χρήσιμα, σταθερά, διαχρονικά, δικά σου.

Είναι καλό να πετάς τη σαβούρα από το σπίτι σου. Το αποτοξινώνεις, το κάνεις να αναπνέει, του δίνεις χώρο να βάλει τα καινούργια. Τα καινούργια που είναι πάντα γοητευτικά, που σπάνε τη ρουτίνα, γεμίζουν τα κενά (άμα έχεις κάνει χώρο), σε βάζουν να ξανακάνεις σχέδια, παίρνουν τη θέση τους στη ζωή σου. Τα καινούργια έρχονται πάντα, υπάρχουν κάπου μέχρι να τα ανακαλύψεις, κι είναι φάρμακο στην αρρώστια του παλιού, του φθαρμένου, σημαίνουν ζωή ξανά απ’ την αρχή. Ναι... την άνοιξη, κάθε φορά που έρχεται, συμβαίνει κάτι τρομερά ισχυρό, κάτι μαγικό, κι αν δεν αφεθείς να το νιώσεις εσύ θα χάσεις, να το ξέρεις... 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ