Design & Αρχιτεκτονικη

Deco Zodiac

Τα άστρα έχουν για όλα την απάντηση.

115083-718193.jpg
Αντώνης Κατσούρης
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11042-35410.jpg

Η μεγάλη κυρία του μοντέρνου design Eileen Grey το είχε πει... «Μία θεωρία δεν είναι ποτέ αρκετή για τη ζωή μας μέσα στο σπίτι». Γι’ αυτό κι εμείς –εκλεκτά θύματα δεκάδων αισθητικών κανόνων, αλλά και αυτού του τόσο «ιδιαίτερου» προσωπικού μας γούστου– στρεφόμαστε προς τις σοφές, ουράνιες οδηγίες των αστερισμών. Γιατί τα άστρα έχουν για όλα την απάντηση...

Deco Zodiac

» Παρορμητικοί, ερωτύλοι και πάντα δυναμικοί ΚΡΙΟΙ, η πλήξη είναι ο πιο μισητός, οικιακός εχθρός σας. Καταπολεμήστε τη δοκιμάζοντας τις θαυμαστές ιδιότητες των αμφεταμινούχων χρωμάτων και σχημάτων... Λίγο κόκκινο σε κάθε χώρο του σπιτιού (με επιτρεπτές τις αποκλίσεις προς το ροζ και το μοβ, ή/ και χρήση των πουά υφασμάτων), μία ταπετσαρία με ψυχεδελικά μοτίβα και φυσικά έπιπλα στρογγυλά ή με καμπύλες. Ο Marc Newson, surfer, πιλότος και άνθρωπος της ταχύτητας, για σας σχεδίασε τη Orgone Chair, για τις λίγες εκείνες στιγμές ανάπαυσης που επιτρέπετε στον υπερ-ενεργητικό εαυτό σας.

Deco Zodiac

» Σπιτόγατοι ΤΑΥΡΟΙ, διαθέτετε μία φυσική κλίση προς τη διακόσμηση, οι δερμάτινοι καναπέδες πάνω σε περσικά χαλιά είναι η κρυφή, γήινη αδυναμία σας, ενώ η ανάγκη σας να χαλαρώνετε με κομψότητα κάνει το σπιτικό περιβάλλον σας συνώνυμο με το lounging. Μετατρέψτε το καθιστικό σας σε ένα σύγχρονο δωμάτιο τσαγιού, πρωινού, δείπνου ή παιxνιδιού, στολίστε το με έργα τέχνης και ένα μικρό κουκλοθέατρο για να διασκεδάζετε τους φίλους σας και αναπαυθείτε με τις ώρες (ή τις ημέρες) σε μία Lounge Chair με το υποπόδιό της και με την υπογραφή του ζεύγους Eames.

Deco Zodiac

»Αξιολάτρευτοι ΔΙΔΥΜΟΙ, με την ανυπομονησία και την αμφιθυμία να σας καταδιώκουν, το σπίτι σας προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην άγρια δημιουργικότητα και τη γοητεία του χάους. Οι συνδυασμοί ετερόκλητων στοιχείων επιβάλλονται. Aναμείξτε άφοβα το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το πορτοκαλί με το πράσινο της μέντας, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι, με προϋπόθεση ότι διακοσμείτε βραχυπρόθεσμα… οι επόμενες αισθητικές ορέξεις σας θα ανατρέψουν τα πάντα. Εμπιστευτείτε τα «νομαδικού χαρακτήρα» έπιπλα Mah-Jong της Roche Bobois και φυλάξτε με προσοχή στο μπάνιο το αγαπημένο σας άρωμα Eau d’ Ambiguite.

Deco Zodiac» Συναισθηματικοί ΚΑΡΚΙΝΟΙ, το σπίτι σας είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά σας και είναι γεμάτο με οικογενειακά άλμπουμ, ενθύμια, bibelots – που με στοργή πακετάρετε σε κάθε μετακόμιση. Αν λοιπόν η νοσταλγία, ο ρομαντισμός και η ρουτίνα είναι οι προσφιλείς σας παγίδες, δοκιμάστε ένα περιβάλλον με ξεκλείδωτες πόρτες, πολλές χρωματιστές ρίγες, έπιπλα από ζεστό σκανδιναβικό ξύλο, ένα μεγάλο ρουστίκ τραπέζι και μερικά κομμάτια από τα Non Temporary κεραμικά, με το φιλικό άγγιγμα της ντιζάινερ Hella Jongerius. Στην περίπτωση που έχετε και πισίνα, τότε μερικά σωσίβια σε σχήμα καρδιάς… θα σας υπενθυμίζουν ότι η «διάσωσή» σας είναι πάντοτε μία συναισθηματική υπόθεση. 

Deco Zodiac

» Πρωτόγονοι, υπερήφανοι και ελαφρώς υπερβολικοί ΛΕΟΝΤΕΣ, το σπίτι σας είναι το κάστρο σας, ένας λαμπρός χώρος που ξεχειλίζει από κάθε είδους «εξωτισμό» και που ισορροπεί –και ανισορροπεί– κάπου στα όρια μίας βασιλικής ευπρέπειας και ενός παροξυσμού μεγαλείου. Προσοχή στα μεγέθη και στις ποσότητες: όχι περισσότεροι από πέντε καθρέφτες, όχι υπερβολικών διαστάσεων καναπέδες, όχι αμέτρητα animal prints από την αγαπημένη σας ζούγκλα. Ναι σε μία εμπνευσμένη συλλογή από ασιατικά πορνό κεραμικά, σε μία λευκή γούνα για να περπατάτε ξυπόλητοι και φυσικά στον απαραίτητο θρόνο σας. Διαλέξτε τον Little Heavy, ένα υπόδειγμα νεο-πριμιτιβισμού του Ron Arad.

Deco Zodiac» Αχ, εσείς οι ΠΑΡΘΕΝΟΙ με την τελειομανία, την εμμονή στην καθαριότητα και την τάση προς τα στοιχειώδη και (κυρίως) άνετα έπιπλα… Αν σας έχουν κουράσει, ξεπεράστε οριστικά την ντεκο-φοβία σας με σύγχρονες ασκήσεις design και δοκιμάστε την αυστηρή πολυτέλεια των γοτθικών θεμάτων με τα καπνισμένα έπιπλα Smoke του Maarten Baas. Συνεχίστε με τη νεο-μπαρόκ ειρωνεία του Jaime Hayon και του μπουφέ του Showtime – ένα απολύτως καθώς πρέπει κομμάτι, με τη μόνη διαφορά ότι καθένα από τα 12 πόδια του αναφέρεται και σε ένα διαφορετικό, διακοσμητικό ρυθμό.

 

Deco Zodiac

» Καλλιτεχνίζοντες και φιλάρεσκοι ΖΥΓΟΙ, οι ισορροπίες ανάμεσα στο παλιό και στο νέο, στο χειροποίητο και στο βιομηχανικό, στο πολυτελές και στο ταπεινό, απασχολούν μονίμως τα εκλεκτά γούστα σας. Σε ένα χώρο οικείο αλλά και αυστηρά προσωπικό, συνδυάστε το έντονο κόκκινο με το ολλανδικό μπλε, το πορτοκαλί με το λευκό και συνεχίστε διακοσμώντας πάντοτε σε ζεύγη… Δύο καθρέφτες, δύο τοίχους trompe-l’-oeil, δύο μαξιλάρια με το μονόγραμμά σας και δύο μονίμως διαθέσιμες αποθηκευτικές μονάδες για να κρύβετε τα υπολείμματα της ημέρας σας. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται στο όνομα της πιο ανάλαφρης κομψότητας, οπότε τολμήστε δύο πολυθρόνες Diamond του Harry Bertoia.

Deco Zodiac» Ερωτύλοι και μυστικοπαθείς ΣΚΟΡΠΙΟΙ, για εσάς η λέξη «άσυλο» είναι πιο κατάλληλη από τη λέξη «σπίτι». Ακολουθήστε, λοιπόν, την εμμονή σας για τις λεπτομέρειες και με λέξη-κλειδί τον αισθησιασμό, αναζητήστε έπιπλα υψηλής ποιότητας, μικρούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς, ένα ανθεκτικό κρεβάτι με ουρανό, μερικά πνευματιστικά σύμβολα –που θα σας θυμίζουν το θρίαμβο της ψυχής πάνω στα καθημερινά εμπόδια– και, τέλος, δημιουργήστε «δράμα» με έπιπλα σύγχρονου μπαρόκ, όπως την άκρως φετιχιστική συρταριέρα Brosse της Inga Sempe, τυλιγμένης με μαύρες πλαστικές τρίχες… Αποκλειστικό καθήκον σας, επίσης, η επινόηση εκείνου του ειδικού επίπλου που θα σας βοηθήσει σε όλες τις στάσεις τoυ Kama Sutra.

 

 

Deco Zodiac

» Ανοιχτόμυαλοι ΤΟΞΟΤΕΣ, ο πλανήτης ολόκληρος είναι το κέλυφός σας. Δημιουργήστε ένα χώρο που το εξωτερικό μπλέκεται με το εσωτερικό και κατόπιν φροντίστε για τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές διασυνδέσεις σας, για μία-δύο ταπετσαρίες με χάρτες μακρινών προορισμών, για αντικείμενα άλλων πολιτισμών, με αποτέλεσμα ένα «θείο» σύνολο, κάτι μεταξύ lobby ξενοδοχείου και ερωτικής φωλιάς… Το ινδοβρετανικό ντουέτο DoshiLevien έχει σχεδιάσει ειδικά για σας τον global καναπέ Beautiful Backside και στην περίπτωση που ασχολείστε ακόμη με τη μαγεία, οι τέσσερις νεαρές Front σχεδίασαν για σας τη συλλογή Magic, με έπιπλα αφιερωμένα στην τέχνη της εξαφάνισης και της εξαπάτησης… Abracadambra.

Deco Zodiac» Μοναχικοί (και μια σταλιά τσιφούτηδες) ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ, φαίνεται σαν ψέματα, αλλά ναι, υπάρχει το ιδανικό σπίτι για σας, πέρα από τα όρια της πρακτικότητας, της λειτουργικότητας και του μινιμαλισμού. Ένας χώρος στο ύψος των ιδανικών σας, που θα ξεγελά και το πιο έμπειρο μάτι… living room ή εργαστήριο, καθιστικό ή στούντιo; Ξεκινήστε με ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα, το θρεπτικό πράσινο και το ευχάριστο πορτοκαλί, τα χρήσιμα αρχεία σας και τις ταξινομημένες συλλογές σας και τελειώστε με μία σειρά από τροχήλατα έπιπλα. Η Chair One του Constantin Grcic είναι το έπιπλο που τόσο πολύ σας μοιάζει – διαθέτει χαρακτήρα και αντοχή στο τεστ του χρόνου.

 

 

 

Deco Zodiac

» Αέρινοι ΥΔΡΟΧΟΟΙ, ως οι κατ’ εξοχήν Επικούριοι, γνωρίζετε άριστα τη γραμματική των νέων απολαύσεων – μοντέρνων, φουτουριστικών, αφηρημένων αλλά και στο πνεύμα της εποχής… Οι οποίες μεταφρασμένες διακοσμητικά μιλάνε για σύγχρονα υλικά, ένα-δύο τοίχους οφθαλμαπάτες, χρώματα των ωκεανών, τη διαφάνεια του γυαλιού και –γιατί όχι– για τα σύμβολα και τις εικόνες του επερχόμενου, νέου και δικαίου κοινωνικού συστήματος. Αρχίστε, λοιπόν, τη δική σας επανάσταση δωματίου στο σαλόνι σας... στέλνοντας ανατρεπτικά μηνύματα μέσω e-mail και ρίχνοντας άπλετο φως στην αλήθεια, με το φωτιστικό-αράχνη Dear Ingo, του Ron Gilad. Τον πρώτο αυθεντικό πολυέλαιο του 21ου αιώνα.

Deco Zodiac

 » Ονειροπόλοι ΙΧΘΕIΣ, επιμένετε σε ένα άκρως προσωπικό κατάλυμα, κάτι μεταξύ φωλιάς και παγίδας, το ιδανικό μέρος για να αποπλανηθείτε και για να αποπλανήσετε, μία στέγη για τις φωτεινές ή σκοτεινές ονειροβασίες σας. Αμφισβητήστε τις ιδιότητες των πετρωμάτων και της γεωμαντείας και εμπιστευθείτε τις κυκλικές φόρμες, την ντισκομπάλα, τα κρεμαστά, αιωρούμενα έπιπλα. Η πολυθρόνα Bubble του Eero Aarno είναι φτιαγμένη ειδικά για σας και το διάτρητο διαχωριστικό Cloud των αδελφών Bouroullec είναι μία οικιακή ουτοπία και ένα είδος συνένοχου στη δολοφονία που σχεδιάζετε με θύμα την καταραμένη βαρύτητα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ