Design & Αρχιτεκτονικη

Το υδραγωγείο που έγινε σπίτι

Όταν η αρχιτεκτονική συναντά τη φαντασία, όλα μπορούν να συμβούν

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107779-213763.jpg

Σίγουρα αυτή είναι μια ιστορία που δεν συμβαίνει συχνά. Αυτό το παλιό υδραγωγείο κατασκευάστηκε το 1938 για τις ανάγκες του μικροσκοπικού χωριού Steenokkerzeel στο Βέλγιο. Για χρόνια έμεινε παρατημένο να παρακολουθεί το μικρό χωριό από το ύψος των 30 μέτρων του. Μέχρι που στο δρόμο του βρέθηκε ένας άνθρωπος με μεγάλη φαντασία.

image

Όταν ο Patrick Mets κοίταξε το υδραγωγείο, είδε το σπίτι των ονείρων του. Και αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα. Έτσι, αφού το αγόρασε, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bham Design Studio τη μετατροπή του παλιού υδραγωγείου σε κατοικία για εκείνον και την οικογένειά του.

Βασικά στοιχεία του υδραγωγείου όπως το ταβάνι από μπετόν, οι σκάλες από σκυρόδεμα και η δεξαμενή νερού χωρητικότητας 250.000 λίτρων, διατηρήθηκαν για να μη χάσει το κτίριο την αρχική του ταυτότητα.

image

Ταυτόχρονα όμως καθένας από τους συνολικά έξι ορόφους εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα παράθυρα μεγάλωσαν, προστέθηκαν ξύλινα πατώματα καθώς κι ένα ασανσέρ, ενώ κάθε ορατό δομικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου βάφτηκε σε σκούρο γκρι χρώμα, για να γίνει πιο ευδιάκριτη η αντίθεση μεταξύ του παλιού και του καινούργιου. Το κτίριο έχει τώρα ένα γκαράζ, ξενώνα, δύο μπάνια, κρεβατοκάμαρα, γραφείο, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και μια ταράτσα που προσφέρει πανοραμική θέα. Α! Κι ένα ντιζαϊνάτο σπιτάκι για τη γάτα.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.