Design & Αρχιτεκτονικη

Η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη στη Γλυφάδα

Δημόσια, ανταλλακτική και εναλλακτική!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103864-206315.jpg

Την πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη του, πρόκειται να εγκαινιάσει ο Δήμος Γλυφάδας. Η βιβλιοθήκη θα τοποθετηθεί στην 5η παραλία Γλυφάδας και θα εγκαινιαστεί από το δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου την Παρασκευή 31/07/2015 στις 7:30 το απόγευμα.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά βιβλιοθηκών που θα τοποθετηθούν στο Δήμο, με τη δεύτερη να τοποθετείται το Σεπτέμβριο στο εμπορικό κέντρο του Δήμου. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη της 5ης παραλίας Γλυφάδας είναι η 9η υπαίθρια δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη του vivliothiki.org που τοποθετείται από το 2012 μετά τη βιβλιοθήκη της Κηφισιάς, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της πλατείας Δεξαμενής (Κολωνάκι) και των Χανίων.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY