- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
H ιστορία του σινεμά σε 27 κατοικίες
Ο Federico Babina εικονογραφεί κορυφαίους σκηνοθέτες
Ένας από τους ευρηματικότερους και πλέον ευφάνταστους εικονογράφους του καιρού μας, ο Federico Babina, δοκιμάζει τα κότσια του στο σινεμά με θεαματικά αποτελέσματα.
Ο ιταλός δημιουργός από τη Μπολόνια, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη Βαρκελώνη, σχεδίασε 27 φαντασιακές κατοικίες, εμπνευσμένες από το έργο των σπουδαιότερων δημιουργών του κινηματογράφου.

Από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και από τον Ντέιβιντ Λιντς στον Τζιμ Τζάρμους, το «Archidirector» είναι ένα πρότζεκτ - φόρος τιμής στην αφρόκρεμα της έβδομης τέχνης που χαρίζει νέα πλάνα στην κουλτούρα της μεγάλης οθόνης.
«Οι σκηνοθέτες είναι οι αρχιτέκτονες του σινεμά» υπογραμμίζει ο ίδιος. «Είναι εκείνοι που δομούν ιστορίες οι οποίες μας περιβάλλουν σαν κτίρια που μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Ο καθένας με το δικό του ύφος, τη δική του γλώσσα και αισθητική, σκέφτονται, σχεδιάζουν και θεμελιώνουν οικήματα που μας φιλοξενούν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας».
Ο Federico Babina στο Facebook
H ιστοσελίδα του Federico Babina
Το διαδικτυακό κατάστημα του Federico Babina


























ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε αρχιτεκτονική του Τσίλερ που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα
Η πόλη πίσω από τις κλειστές πόρτες και την αρχιτεκτονική της
Με τις δύο νέες διακρίσεις, το έργο έχει πλέον αποσπάσει συνολικά τέσσερα διεθνή βραβεία
Πώς να του δώσουμε ζεστό χαρακτήρα, να φτιάξουμε μια μικρή γωνιά για καφέ και να το κάνουμε να μοιάζει με φυσική συνέχεια του καθιστικού
Χαμηλά έπιπλα, ουδέτερα χρώματα και μίνιμαλ διακόσμηση
Πιάτα, κεραμικά, δίσκοι και διακοσμητικά με σαρδέλες φέρνουν στο σπίτι τη χαλαρή, μεσογειακή αισθητική
Η οδός Κύπρου συγκεντρώνει τα περισσότερα διατηρητέα, ιστορικά και σπουδαία κτίρια της πόλης σε 350 μόλις μέτρα.
Τα έργα που έχει αναλάβει και η συνεργασία του με τον Sir Norman Foster και την ομάδα Foster + Partners
Συνεργάζεται με το Gaudí Foundation ως Official Partner της διεθνούς έκθεσης «GAUDÍ: Back to the Origins».
Luxury brands και beach clubs ράβουν το πιο κομψό καλοκαίρι
Η απάντηση θα δοθεί από όσα συμβούν στον χώρο και από όσα φύγουν από αυτόν
Δέκα χρόνια από τον θάνατό της, θυμόμαστε την πρωτοπόρο αρχιτεκτόνισσα, που μεταμόρφωσε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα κομψά, φουτουριστικά έργα της
Ο άνθρωπος που γέμισε τον κόσμο με χρώμα, καμπύλες και φαντασία
Μια χιουμοριστική «διάκριση» που δείχνει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της αρχιτεκτονικής στις βρετανικές πόλεις
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Μπαμπού, φυτά και φυσικό φως μπορούν να κάνουν το μπάνιο σου να θυμίζει resort του Μπαλί
Ξεχάστε τα άκρα του μίνιμαλ και του μάξιμαλ. Ο μιντιμαλισμός είναι η νέα προσέγγιση στην εσωτερική διακόσμηση που συνδυάζει ισορροπία, λειτουργικότητα και προσωπικό στιλ.
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Το ξενοδοχείο 28 δωματίων που σχεδίασε ο Φίλιπ Σταρκ στο Cap Ferret, το κομψό και διακριτικό καταφύγιο των εύπορων και διάσημων Γάλλων, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που ατενίζει τον Ατλαντικό.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.