ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ - Γνωστός από τους ρόλους του στον «Τιτανικό» και στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Η πορεία του στον κινηματογράφο και οι ρόλοι που τον ανέδειξαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Βρετανός ηθοποιός - Καπετάνιος του «Τιτανικού» και βασιλιάς Θέοντεν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Ο Μπέρναρντ Χιλ σε σκηνή του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» © The Lord of the Rings Wiki

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Βρετανός ηθοποιός - Καπετάνιος του «Τιτανικού» και βασιλιάς Θέοντεν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον «Τιτανικό» και στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός

Ο Βρετανός ηθοποιός ερμήνευσε τον ρόλο του καπετάνιου Έντουαρντ Σμιθ στην ταινία που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 1997, καθώς και τον βασιλιά Θέοντεν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

"Titanic will founder" - Scene HD

Ο ρόλος που τον έκανε επίσης να ξεχωρίσει ήταν στο τηλεοπτικό δράμα του BBC, «Boys from the Blackstuff», όπου υποδύθηκε τον Γιόσερ Χιουζ, έναν χαρακτήρα που αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει την ανεργία στο Λίβερπουλ.

Ο Μπέρναρντ Χολ πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Λου Κούλσον.

Ο ηθοποιός επρόκειτο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες στη δεύτερη σειρά του «The Responder», δράματος του BBC με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Comic-Con του Λίβερπουλ αυτή την εβδομάδα, με τη διοργάνωση να προβαίνει σε ανακοίνωση στο Twitter.

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπέρναρντ Χιλ. Μεγάλη απώλεια. Σκεφτόμαστε την οικογένειά του σε αυτές τις πολύ θλιβερές στιγμές και τους ευχόμαστε πολλή δύναμη», ανέφερε η ανάρτηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Νικολούδης «Στιγμές και Μορφές της Νεοελληνικής Ιστορίας», Εκδόσεις Σταμούλη
Ο Νίκος Νικολούδης καταγράφει στιγμές και μορφές της νεοελληνικής ιστορίας

Τα δεκατέσσερα κείμενα του βιβλίου αναφέρονται στις πολιτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το νεοελληνικό κράτος και την νεοελληνική κοινωνία

«Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος πραγματεύεται τα θέματα της εξουσίας και του ανταγωνισμού, σε ένα κείμενο που συνομιλεί ανοιχτά με τον Μπέκετ, τόσο σε επίπεδο γραφής όσο και περιεχομένου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY