Πολιτισμος

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ίδρυμα Takis

Εκτεταμένο ωράριο και «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων απόψε στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ίδρυμα Takis - Οι δράσεις για μεγάλους και μικρούς επισκέπτες.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων © Unsplash

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων απόψε στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ίδρυμα Takis - Οι δράσεις για μεγάλους και μικρούς επισκέπτες.

Με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων σήμερα Σάββατο 13/5.

Επίσης, όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα».

Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία. Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά. Συμμετοχή: εισιτήριο ημέρας.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων θα γιορταστεί και στο Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (Τέρμα Δερβενακίων, Καματερό, τηλ. 2102313410), με ξεναγήσεις, παράσταση με σαπουνόφουσκες και μουσική.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων γιορτάστηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1999 με την ονομασία «Άνοιξη των Μουσείων» -δύο χρόνια μετά την εκδήλωση του Βερολίνου με τίτλο «Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων» (Lange Nacht der Museen).

Από το 2005 ονομάστηκε «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων» και γιορτάζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο τον Μάιο, συνήθως το Σάββατο πριν από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5). Το βράδυ αυτό τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους, δωρεάν, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες τους να απολαύσουν τις μόνιμες συλλογές τους, τις περιοδικές εκθέσεις που πιθανόν παρουσιάζουν και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ