- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ξεχωριστές εμπειρίες πολιτισμού στο Μουσείο Ακρόπολης
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα αριστουργήματα των συλλογών του με εκτεταμένο ωράριο
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2023 - Αναλυτικά οι δράσεις για μεγάλους και μικρούς επισκέπτες.
Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν υπό το βραδινό φως τα αριστουργήματα των συλλογών του. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.
Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα». Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.
Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά
Συμμετοχή: εισιτήριο ημέρας
Κρατήσεις: https://events.theacropolismuseum.gr
Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το Μουσείο θα γιορτάσει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η φετινή θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των μουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα για την ευημερία και την ψυχική τους υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο. Εκεί θα βρουν οθόνες αφής με διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο, που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.
Επιπλέον, οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών ένα από τα τέσσερα φυλλάδια εξερεύνησης και να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο ή να προμηθευτούν από τα Πωλητήρια το νέο έντυπο «Αρχαία επαγγέλματα στο Μουσείο Ακρόπολης» και να ανακαλύψουν εκθέματα που τους μεταφέρουν με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο στους χώρους εργασίας των αρχαίων Αθηναίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ένας θεός ή ένας άνθρωπος μεταμορφώνεται σε ένα συγκεκριμένο ζώο και όχι σε κάποιο άλλο;
Μια δυνατή δόση ντοπαμίνης από τον Grian Chatten και την παρέα του
Οι καλλιτέχνες και δημιουργοί του πεζόδρομου μιλούν στην Athens Voice για τη μαγεία της συνύπαρξης
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην ATHENS VOICE για το «Someone Else» που μόλις κυκλοφόρησε από τη Veego Records
Έργο από κεραμικό και γυαλί τιμά τον «θρύλο του Σάλφορντ» και τη μουσική του κληρονομιά
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
Από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Με αφορμή την έκθεση που ζωντανεύει το ταξίδι του στην Αθήνα
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Ο τίτλος του έβδομου άλμπουμ "ENCORE" δεν επιλέχθηκε τυχαία
Λίγο πριν από τη συναυλία στο Floyd, το συγκρότημα μιλάει για τη δεκαετία του 1990 και όσα τους κρατούν ακόμα μαζί
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ανασκαφών στην αρχαία Αρσινόη Αιτωλοακαρνανίας
Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εκθέσεις από 16 έως 18 Οκτωβρίου
Οι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Καφέ Φίλιον - Με ομιλητές Βενιζέλο, Βούγια και Λυμπεράκη
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Παράλληλες δράσεις την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.