Πολιτισμος

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη Νίκο Φλώρο

Τιμήθηκε για την καλλιτεχνική του προσφορά σε ειδική εκδήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη σε ειδική εκδήλωση στην πρεσβεία τους στην Ελλάδα.
Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη Νίκο Φλώρο για την καλλιτεχνική του προσφορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη σε ειδική εκδήλωση στην πρεσβεία τους στην Ελλάδα.

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη Νίκο Φλώρο για την καλλιτεχνική του προσφορά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, στην πρεσβεία τους στην Ελλάδα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους υψηλούς προσκεκλημένους.

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», δήλωσε κατά την ομιλία του ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Sulaiman Almazroui.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί Έλληνες αξιωματούχοι, προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί κ.α. οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη.

Η Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, τ. Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ παρουσίασε τα έργα του Νίκου Φλώρου που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου, σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων.

Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη σε ειδική εκδήλωση στην πρεσβεία τους στην Ελλάδα.


Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει πρόσφατα δυναμικό καλλιτεχνικό παρών στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από τις εκθέσεις του, έχει επίσης φιλοτεχνήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του το πορτραίτο του προέδρου των ΗΑΕ, Α.Υ. Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, το οποίο ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο γλύπτης δημιούργησε το σύμβολο των ΗΑΕ, το «γεράκι της ερήμου» το οποίο προσέφερε στον πρέσβη ως ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας τους.

Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου ο Νίκος Φλώρος προωθεί τη συνεργασία των δύο χωρών, σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Νίκος Φλώρος είχε σχεδιάζει εξώφυλλο της Athens Voice, μιλώντας παράλληλα για το έργο του «Ελληνική Σημαία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ