Ελλαδα

Πού εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη

Πώς έδρασε ο 29χρονος - Η γνωριμία και η εκπόρνευση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα προτάσσει το χέρι της κρύβοντας το πρόσωπό της
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash/Nadine Shaabana

Νέα Σμύρνη - Υπόθεση μαστροπείας: Οι έρευνες των αρχών, η γνωριμία του 29χρονου με την 14χρονη και η θέση του δράστη

Στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες η 14χρονη από τη Συρία, η οποία είχε πέσει στα δίχτυα μαστροπού που την εξέδιδε σε παιδοβιαστές για 100 ευρώ.

Το ανήλικο κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησε αργά χθες το απόγευμα με παιδοψυχολόγο, στον οποίο αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον 29χρονο άνδρα. Αρχικά, εμφανίστηκε ερωτευμένος μαζί της και εν συνεχεία, την εξώθησε στην πορνεία, τάζοντας της μεγάλη ζωή με καλά εισοδήματα, και καλύτερη ζωή από αυτή που ζούσε στη δομή φιλοξενίας όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι ο τρόπος γνωριμίας της ανήλικης με τον μαστροπό της. Μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Μετά από μόλις δύο ημέρες γνωριμίας η ανήλικη συναντήθηκε με τον παιδοβιαστή. Η σχέση τους ολοκληρώθηκε, αλλά μετά από λίγο καιρό, με τις σεξουαλικές τους επαφές να γίνονται σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στην παιδοψυχολόγο η 14χρονη, σε ένα από τα ραντεβού τους, ο 29χρονος ξαφνικά της εμφάνισε δύο άνδρες, οι οποίοι πλήρωσαν τον μαστροπό για να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι, όπως και έγινε. Έκτοτε, ανέφερε η κοπέλα, τα ραντεβού πύκνωσαν και οι πελάτες, ο ένας μετά τον άλλο πλήρωναν για να τη βιάσουν. Το κάθε ραντεβού κόστιζε για τους αρρωστημένους άνδρες 100 ευρώ. Κάθε φορά που κλεινόταν ραντεβού, η 14χρονη μπορεί να βιαζόταν έως και από τρεις άνδρες μέσα στο ίδιο βράδυ.

Αυτό που δημιουργεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι η πλύση εγκεφάλου που φέρεται να είχε κάνει ο 29χρονος στην ανήλικη. Το θεωρεί έως κάτι φυσιολογικό, αφού από τα ραντεβού έβγαζε αρκετά λεφτά για να μπορεί να ζει με ανέσεις που δεν είχε στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον 30 φορές έχει καταγραφεί η εξαφάνιση της από τη δομή, που διαρκούσε από ένα βράδυ έως και δύο ημέρες. Από πραγματική τύχη, η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν μπει στο αυτοκίνητο του μαστροπού της για να εγκατασταθούν σε σπίτι στα σύνορα Ελευσίνας-Μαγούλας, όπου η 14χρονη, θα εκδιδόταν σταθερά σε καθημερινή βάση. Ο 29χρονος της είχε τάξει λεφτά, ρούχα και άνεση αφού πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της, δηλαδή, να τη βιάσουν.

Νέα Σμύρνη: Τι υποστηρίζει ο 29χρονος για την εκπόρνευση της 14χρονης

Ο 29χρονος πάντως, είναι αμετανόητος και υποστηρίζει πως ότι συνέβαινε έγινε με τη θέληση της 14χρονης. Ήθελε λεφτά, γιατί στη δομή δεν περνούσε καλά, ήθελε να κάνει καλή ζωή, φέρεται να είπε ανάμεσα σε άλλα στους αστυνομικούς. Χωρίς να συνειδητοποιεί πως το κορίτσι, είναι μόλις 14 ετών. Βέβαια, οι βιασμοί του, δεν ξεκίνησαν τώρα, αλλά φαίνεται πως αυτοί συμβαίνουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο τουλάχιστον.

Τα κινητά τηλέφωνα της ανήλικης και του 29χρονου εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί αναμένουν να μάθουν τις επαφές του 29χρονου, αλλά και της 14χρονης, προκειμένου να εντοπιστούν οι παιδοβιαστές που πλήρωσαν για να βρεθουν μαζί της. Αυτό επίσης που ενδιαφέρει τους αστυνομικούς, είναι να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο εντόπιζε τους «πελάτες» ο 29χρονος.

Η υπόθεση, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση. Με πόση ευκολία το κορίτσι εξαφανιζόταν από το κέντρο φιλοξενίας όπου ζούσε, αλλά και πως κανείς δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Τα ρούχα της, ο τρόπος που βαφόταν παρέπεμπε σε μια περίεργη κατάσταση, για την ηλικία της κοπέλας, και όμως, κανείς δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία ή την εισαγγελία πως κάτι δεν πάει καλά. Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι της δημόσιας δομής δεν διώκονται ούτε προκύπτουν -προς το παρόν- ευθύνες σε βάρος τους. Αυτό όμως είναι ένα θέμα το οποίο ήδη διερευνά η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται οι υπεύθυνοι να κληθούν για διευκρινίσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ