Ελλαδα

Ο πρύτανης του ΕΜΠ: «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη βία των βανδάλων»

Η έκκληση στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βανδαλισμός σε αγάλματα στο ΕΜΠ
Εικόνες ντροπής με σπρέι και βανδαλισμούς κατέγραψε η κάμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο © Facebook/Megakles Rogakos

Βανδαλισμός σε αγάλματα στο ΕΜΠ - Η θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου, Ανδρέα Μπουντουβή και η έκκληση στις αρχές

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τη βία των βανδάλων», δηλώνει στην ATHENS VOICE o πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, για τις αποκαρδιωτικές εικόνες φθορών και βανδαλισμών που καταγράφονται στον χώρο του Πανεπιστημίου. 

Τις φωτογραφίες των βανδαλισμών στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, Μεγακλής Ρογκάκος.

«Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό. Η διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αποκαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση», απαντά σε δημοσίευμα της ATHENS VOICE ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής και συνεχίζει: «Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και επιπλέον να απευθυνόμαστε στις αρχές της πολιτείας για ό,τι είναι στο τομέα της δικής της αρμοδιότητας - είναι συγκεκριμένα αυτά που εμπίπτουν σε αυτήν. Είναι ανάγκη να ορθώσουν οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, την αντίδραση τους σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση. Χωρίς αυτήν, η ελπίδα δεν έχει έδαφος». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ