Πολιτισμος

Γλυπτά Παρθενώνα: Υπέρ της επιστροφής τρεις στους πέντε Βρετανούς

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, απαντά το 59% των πολιτών στη Βρετανία, το οποίο τάσσεται υπέρ της επιστροφής τους. Η ανάρτηση Μητσοτάκη.

Για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έκανε νέα ανάρτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει, η βρετανική κοινή γνώμη θέλει να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα και να γίνει η επανένωσή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, η οποία διενεργήθηκε την Τρίτη, σε 7.717 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία, οι τρεις στους πέντε ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων που αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα στις αρχές του 190ου αιώνα και τα οποία εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το 59% των Βρετανών θεωρούν ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, ενώ μόνο το 18% πιστεύουν ότι ανήκουν στη Βρετανία. Σε αντίστοιχη έρευνα το 2014, πάλι της εταιρείας YouGov, το ποσοστό όσων δεν συμφωνούσαν με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη ανερχόταν στο 23%.

Το αποτέλεσμα της νέας έρευνας χαιρέτισε ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του σήμερα Τετάρτη (24/11), επισημαίνοντας: «Η σχέση της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε περαιτέρω. Είναι καιρός να πράξουμε το σωστό και να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Είναι μια κίνηση που στηρίζεται από τον βρετανικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει νέο μήνυμα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στον Μπόρις Τζόνσον με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «The Mail on Sunday».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ