Πολιτισμος

Συνεχίζει τις παραστάσεις του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΚΘΒΕ Κορωνοϊός
Συνεχίζει τις παραστάσεις του το ΚΘΒΕ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Κανονικά συνεχίζει τις παραστάσεις του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Την ίδια ώρα η Κρατική Ορχήστρα ματαιώνει τις εκδηλώσεις της λόγω κορωνοϊού.

Στην ακύρωση όλων των εκδηλώσεων του τρέχοντος μήνα προχώρησε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) λόγω κορωνοϊού. Από την πλευρά του, ωστόσο, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) δεν σκοπεύει να ακυρώσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις στις πέντε συνολικά σκηνές του, παρά μόνο όσες θα διεξαχθούν στη Βρεφική, την Παιδική και της Νεανική Σκηνή καθώς και του Θεάτρου Σκιών.

Την ίδια ώρα το ΚΘΒΕ γνωστοποίησε πως λόγω κορωνοϊού προχωρά στην αναστολή λειτουργίας της Δραματικής του Σχολής, των Θεατρικών Εργαστηρίων καθώς και στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ξεναγήσεων.

Ειδικότερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ακυρώνει την τακτική της συναυλία στις 13/3, «Σεχραζάντ- Νέοι Καλλιτέχνες», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 15/3, «Το Δάσος της Μελωδίας», την τακτική συναυλία στις 20/3, «Έτος Μπετόβεν ΙΙ- Γιορτή της Ελευθερίας», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 22/3, «Παρέα με τον Μπετόβεν», τη μουσική δωματίου στις 29/3, «Περίπατος με τον Άστορ Πιατσόλα» καθώς και την προγραμματισμένη περιοδεία της ορχήστρας σε Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.

Οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων αποφασίστηκαν, σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, αλλά και την υπουργική απόφαση, που απαγορεύει προσωρινά τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Βάσει της ίδιας απόφασης αποφασίστηκε και η αναβολή των δύο συναυλιών της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με τίτλο «Με άρωμα Ανατολής», για αύριο 12 και μεθαύριο 13 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Όσοι έχουν βγάλει εισιτήριο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου (2310 895938-9, Δευτέρα έως Σάββατο, 10.00-18.00). Η επιστροφή του αντιτίμου θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που εκδόθηκε το εισιτήριο, δηλαδή ηλεκτρονικά για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια μέσω διαδικτύου και από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία) για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια από τα εκδοτήρια.

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του ως τις 12 Απριλίου ανακοίνωσε επίσης, σήμερα, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την ακύρωση του συνόλου των εκδηλώσεών τους ως το τέλος Μαρτίου έχουν ήδη ανακοινώσει το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού, όπως και το MOMus. Οι εκθέσεις σε όλα τα μουσεία λειτουργούν κανονικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ