Πολιτισμος

Spring Rolls 2010

Oper(Ο) στους δρόμους H Κάρμεν πέφτει νεκρή από το χέρι του αγαπημένου της Ντον Χοσέ, στην πλατεία Καπνικαρέας…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 297
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5257-12567.jpg

Oper(Ο) στους δρόμους

H Κάρμεν πέφτει νεκρή από το χέρι του αγαπημένου της Ντον Χοσέ, στην πλατεία Καπνικαρέας…Ακούγεται κάπως σουρεαλιστικό, αλλά δεν είναι παρά μια σκηνή από την όπερα δρόμου που παρουσίασε η ομάδα Oper(Ο) πριν λίγο καιρό στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να έχουμε συνδέσει την όπερα με χοντρές κυρίες και κορδωμένους τενόρους, αλλά αυτή η φρέσκια ομάδα έρχεται να μας αλλάξει τη γνώμη. Δημιουργήθηκε το 2008 από νέους επαγγελματίες, λυρικούς τραγουδιστές και μουσικούς (τι ωραία να λες «Είμαι λυρικός τραγουδιστής!»), οι οποίοι έχουν βαλθεί να ξανακάνουν την όπερα λαϊκή τέχνη. Προσιτή και κατανοητή από όλους. Ανεβάζουν τις παραστάσεις τους στους πιο μη συμβατικούς χώρους: έχουν εντοπιστεί από το Κάστρο Μονεμβασιάς και τον Πύργο της Τήνου, μέχρι δρόμους, πλατείες και κέντρα επανένταξης του προγράμματος Κ.Ε.Θ.Ε.Α. «Ετοιμάζουμε τώρα την “Traviata” του G.Verdi, που θα την παρουσιάσουμε στο Fringe Festival το καλοκαίρι» λέει η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, βασική συντελεστής της ομάδας Oper(O). Μπίρες, γκαζόν, Τραβιάτα. Άι λάικ! (myspace.com/operoteam) - Σ.Ο.Κ.

Clubbing

Συμπεράσματα από τη φετινή χειμερινή σεζόν…

Η ώρα του μπάσου έφτασε. Καλή η ντίσκο, χαρήκαμε, αλλά η bass music επιστρέφει. Η βραδιά των Flying Lotus.

Jamie Vex’D - King Midas Sound έδειξε το (άμεσο) μέλλον…

● Ο Amon Tobin είπε κάποτε «Γάμησε τα visuals και ξόδεψε όλα τα λεφτά σου στο ηχοσύστημα». Funktion 1, το μυστικό του φετινού θριάμβου του Bios

● Δυστυχώς, το techno δεν αφορά πια κανέναν σε αυτή την πόλη. Εκτός κι αν δεν πιάνει το όριο εισόδου στο καζίνο ή πηγαίνει στο loop.

● Στην Αθήνα δεν έφτασε ακόμα το mephedrone (στην αργκό meow), που θερίζει στην Αγγλία, όλοι λένε «κινδυνεύουμε από το μπομπαdrone που γεμίζει τα ποτήρια μας». Αλλά, το λένε μετά τα εφτά ποτά…

● Ο πιο εύκολος τρόπος να συγκινήσεις το indie πλήθος: παίζεις διαδοχικά “Wolf Like Me”, “The Rat” και “The Past Is A Grotesque Animal”. Και το sing-a-long πάει σύννεφο.

● Επανεμφανίστηκαν οι Pure, γέμισε ο Ρακιντζής, χαμός στα ‘“Trashathon” και στο “Silent Show”, σύσσωμη η αλτερνατίβα στην πρεμιέρα του Μαζωνάκη. Η εκδίκηση των 90s και του χαβαλέ…

● «Επιστροφή στα μπαρ». Το ’χουμε γράψει εκατομμύρια φορές. Επιστροφή στο φλερτ; Μπα, μόνο μεθυσμένοι ή στο chat.

● Η ρώσικη ντίσκο και το βρόμικο underground της θα μας λείψει.

● Το facebook έπαψε πια να είναι ο νέος τρόπος προώθησης των events. Εσύ πόσες από τις προκλήσεις που δέχεσαι καθημερινά διαβάζεις στ’ αλήθεια;

● Τα στριπτιτζάδικα (ξανα)είναι τα νέα after

5 events μέχρι τα καλοκαιρινά φεστιβάλ

● (6/5) Max Tundra @ ΤΩΡΑ Κ44 Ατμοσφαιρική electronica για τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

● (7-8/5) Pre-Reworks Festival @ Bios Τα ονόματα μαγειρεύονται ακόμα, αλλά σημείωσε με κεφαλαία γράμματα, παρακαλώ, ότι εκείνη την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πολύ μεγάλος συνεχιστής της Detroit παράδοσης Theo Parrish.

● (14/5) Bepe Loda @ 6 D.O.G.S. Ο σεβάσμιος γέροντας της κοσμικής ντίσκο επανέρχεται από την Ιταλία (την προηγούμενη μέρα θα κάνει και workshop στον ίδιο χώρο).

● (14/5) Greg Wilson @ Bios Ο περίφημος disco re-editor διορθώνει το ραντεβού που έχασε το χειμώνα λόγω της λονδρέζικης κακοκαιρίας.

● (22/5) Lazer Sword @ Swing Φρεσκότατοι, κάπου μεταξύ hip hop κι electro, που τόσο γουστάρει το Κορμορανικό κοινό. -Π.Μ.

Άνοιξε Πόρτα (μεγάλα openings)

Balux Revival (Balux club, Βασ. Κωνσταντίνου Β58, εντός Αστέρα Γλυφάδας) Ολοκαίνουργια πισίνα (ντύσου ελαφρά). Κάθε Τετάρτη live από Έλληνες καλλιτέχνες σε συνεργασία με το Mad. Αν μοιάζεις με τη Ζωή Λάσκαρη στα νιάτα της, ακόμα καλύτερα.

Ακρωτήρι Boutique (Βασ. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς, 210 9859.147-9) Δύο σε ένα: και Boutique και Ακρωτήρι (εμ σαμπού, εμ κοντίσιονερ), και glamorous και χαμός στο ίσωμα. Oι Τρίτες με τους Angels “Reloaded” και τις Τετάρτες τα διάσημα Bootycall των Magna. Διάθεση party όλη μέρα.

Candy Bar South (Λ. Ποσειδώνος, πίστα καρτ Αγ. Κοσμά, 210 3463.080) Ένα candy την ημέρα. Wet and Wild βραδιές τις Τρίτες, Greek Lovers τις Τετάρτες, Thriller Nights με τον Μ. Τσαουσόπουλο κάθε Πέμπτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο παίζουν οι resident djs. Μαμά, θα με πας και στα καρτ μετά;

Kalua Summer (Παραλία Πόρτο Ράφτη, 210 3608304, 22990 71296). Το επιτυχημένο τέμενος της οδού Αμερικής σε βερσιόν με μπικίνι. Παρασκευές και Σάββατα resident dj ο Kimon K.

Messiah Club-Restaurant (Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, 2108944.558) Από το Κολωνάκι στη Γλυφάδα και κάθε μέρα ένα αλλιώτικο party. Κάθε Πέμπτη στα decks οι παραγωγοί του Best. 

Villa Mercedes (Ανδρονίκου & Τζαφέρη 11, Ρούφ, 2103422.606). Το Villa πατάει ένα κουμπί, αλλάζει διακόσμηση και γίνεται καλοκαιρινό. Χειμώνα, καλοκαίρι, καύσωνας, αφρικάνικη σκόνη, χιονιάς, βαριά άνοιξη, u just have to love it.

W. (Διαδ. Παύλου, Παραλία Γλυφάδας, 210 8944.048) Από το Κολωνάκι στην Παραλιακή με king size πισίνα, “Show Me Love” party και “Sunday Afternoon” με τον Dj Viton. Super. -Ν.Δ.

Κι α κ ό μα Με το που μπαίνει ο Μάης ανοίγει η ταράτσα του Bios (θα έχουν πλάκα τα καλοκαιρινά “Silent Show” εκεί), ενώ ερεύνησε το αστικό word of mouth για να βρεις πού θα γίνει το μυσ τικό πάρτι/κλείσιμο της σεζόν για τους Yes It Does!Sure it Does!

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ