Πολιτισμος

Επιλογές 441

«Στην κινεζική ζωγραφική μια κηλίδα από μελάνι μοιάζει μ’ ένα βράχο που πέφτει από βουνό» -Γιώργος Μήλιος

43783-103932.jpg
Ρέα Αναστασόπουλου
ΤΕΥΧΟΣ 441
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43718-98179.jpg

Τι παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Η Στέλλα των σφαγείων
Μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας επιχειρεί η ομάδα bijoux de kant στην παράσταση με τίτλο «Στέλλα travel, Η γη της απαγγελίας». Η Λένα Δροσάκη, μία εκ των τριών πρωταγωνιστών, μίλησε για το ρόλο της.
«Το ποια είναι η Στέλλα το ανακαλύπτω σιγά-σιγά – δεν είναι ένας ρόλος που σου αποκαλύπτεται εύκολα. Η Στέλλα ζει με το ένα πόδι στο σήμερα και με το άλλο βυθίζεται σ’ ένα παρελθόν που την ταράζει. Το παρόν, το παρελθόν, το μέλλον δεν είναι ευδιάκριτα. Καθαρή είναι η μοναξιά της, οι πληγές της, η αναίτια μοίρα της... Η Στέλλα του 2013 απαγγέλλει τη ζωή της σ’ ένα Σφαγείο, η Στέλλα του σήμερα φοβάται κι όσο πιο πολύ φοβάται τόσο πιο πολύ απαγγέλλει – είναι ένα κοριτσάκι σε σώμα γυναίκας, είναι έτοιμη και ανέτοιμη μαζί... σκοτώνει και σκοτώνεται. Το τραγικό με τη Στέλλα είναι ότι έζησε, ζει και θα ξαναζήσει την τραγωδία της. Και το ξέρει καλά...»

ΙΝFO: 22/6 - 28/7, Πέμ.-Κυρ. 21.30, Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών, Πειραιώς 225 & Επταλόφου, Ταύρος, 210 3418550, € 10. Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης. Μουσική: Κώστας Δαλακούρας. Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης.


n

Skate and the City
Ο φετινός διαγωνισμός skateboard (Πλατεία Νερού, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do) θα έχει 3 διαφορετικά street spot. Θα ξεκινήσει στο γνωστό manual, στη συνέχεια ακολουθεί το hubba για τους εκλεκτούς υποψηφίους skaters και τελειώνει με τα curbs για πολλά technical tricks. Το εκλεκτό κόλπο που θα πραγματοποιήσει ο skater με πολύ flow & style σε ένα από τα 3 spot θα είναι αυτός που θα πάρει τη χρηματική επιταγή. Στο δεύτερο spot (hubba) θα έχουμε ακόμα ένα best trick για το BMX – ο λόγος είναι η παρέα με το όνομα BAF CREW που έχει κερδίσει τα βλέμματα & της εντυπώσεις πολλές φορές. Στο τέλος του event θα ακολουθήσει πάρτι με φαγητό και μπίρα μετά μουσικής (τύμπανα, τουμπερλέκια κ.λπ.) Σίγουρα πρέπει να είσαι εκεί! 
Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας. 29/6, 14.00


n

Γιώργος Μήλιος
Ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, σχέδια (1960-2013) συμπεριλαμβάνει η αφιερωμένη έκθεση στο ζωγράφο και τέως καθηγητή της ΑΣΚΤ. Η εκλέπτυνση χαρακτηρίζει τα έργα του – λογικό, αν σκεφτείς πόσο τον έχει επηρεάσει η κινεζική ζωγραφική . «Στην κινεζική ζωγραφική μια κηλίδα από μελάνι μοιάζει μ’ ένα βράχο που πέφτει από βουνό» λέει ο ίδιος. Επιμέλεια: Τάκης Μαυρωτάς. Ως 28/7, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, 210 3453111


n

Αμαλία Σωτηροπούλου
Στην έκθεση φωτογραφίας της «Καρυάτιδες» η φωτογράφος ερευνά με το φακό της το μύθο των Καρυάτιδων, φιγούρες-σύμβολα της γυναικείας δύναμης και διαχρονικότητας. Η ίδια έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και στο French Cultural Centre της Βοστόνης. Ως 6/7, Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, 210 3643025


Μη χάσεις

n

Σπύρος Πουλημένος
Μια έκθεση στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Σύρου
Από τον τίτλο της έκθεσης «Από το συμβατικό στο ψηφιακό» αντιλαμβάνεται κανείς πως εδώ θα δούμε έργα όπου συνδυάζεται η συμβατική τέχνη της ζωγραφικής με την ψηφιακή λογοτεχνία. Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει στον υπολογιστή, πειραματίζεται και μεταφέρει την εικαστική δημιουργία του σε ένα παραδοσιακό υλικό (καμβάς, χαρτί κ.λπ.). Τα έργα του είναι μορφές και συνθέσεις που δημιουργούν ένα δικό του σύμπαν, μια δική του πραγματικότητα, αφού όπως λέει «η πραγματικότητα της καθημερινότητας είναι στρεβλή και κατασκευασμένη».
Η έκθεση εντάσσεται στο φεστιβάλ Ερμουπόλεια 2013, Σύρος-Πολιτισμός, 29/6 - 25/7

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ