Πολιτισμος

Εξάχρονο κωφάλαλο κοριτσάκι πάει στα Όσκαρ (video)

Είχε παίξει εξαιρετικά στην ταινία «Το σιωπηλό παιδί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην επίσημη τελετή απονομής των Όσκαρ προσκλήθηκε η εξάχρονη κωφάλαλη Βρετανίδα Μέιζι Σλάι, μετά την εντυπωσιακή της ερμηνεία  στην ταινία μικρού μήκους «The Silent Child» («Το σιωπηλό παιδί»).

Λεπτομερέστερα,  η μικρή Μέιζι από το Σουίντον, που προέρχεται από οικογένεια κληρονομικών κωφαλάλων, θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί της τελετής, στις 4 Μαρτίου, φορώντας το απαραίτητο επίσημο ρούχο, για το οποίο αποκαλύπτει μόνο ότι «είναι πράσινο, στο χρώμα της μέντας». Η μικρή θα  συνοδεύεται από την 31άχρονη μητέρα της, την κ. Ελίζαμπεθ Σλάι.

Η Mέιζι είχε κερδίσει το ρόλο όταν ο κ. Γκίλσον Σλάι, ο πατέρας της, είχε δει μια διαφήμιση στο  Facebook που έψαχνε κωφάλαλα παιδάκια για να δκιμαστούν, ώστε να παίξουν στο σινεμά.

Στην ταινία η μικρή παίζει τη Λίμπι, ένα κωφάλαλο παιδί με ακούοντες γονείς. Τώρα το 20άλεπτο φιλμ του κ. Κρις  Όβερτον, είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Το κοριτσάκι λέει:  «Όλοι μου οι φίλοι μού λένε ότι με είδαν στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Σίγουρα θα πάω στο Χόλιγουντ».  Και ο πατέρας: «Η Μέιζι έπαιξε με απίστευτο συναισθηματισμό. Και οι δυο μας αισθανόμαστε περήφανοι για τη Μέιζι, το πώς ανταποκρίθηκε στο ρόλο της. Η Μέιζι νιώθει πολύ ωραία. Δεν είναι πολύ σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια έξι ετών που καταλαβαίνουν πλήρως το μέγεθος των Όσκαρ».