- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«La Diva: 40 χρόνια»: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Mε την υψίφωνο Ντινάρα Αλίεβα
Στη Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένο το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» με την υψίφωνο Ντινάρα Αλίεβα, που διοργανώνεται το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου (στις 21.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο (1923-1977).
Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια Ντινάρα Αλίεβα, που φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και την σπάνια λυρικοδραματική χροιά της φωνής της, είναι σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι και έχει τραγουδήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κορυφαία λυρικά θέατρα του κόσμου.
Γεννημένη στο Μπακού, έχει τιμηθεί από την κυβέρνηση της πατρίδας της με τον τίτλο της Επίτιμης Καλλιτέχνιδος του Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει διακριθεί σε μεγάλες διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως μεταξύ άλλων, στον διαγωνισμό Operalia (Σκάλα του Μιλάνου, 2010), «Φρανθίσκο Βίνιας» (Βαρκελώνη, 2010) και «Ελένα Ομπραστσόβα» (Αγία Πετρούπολη). Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η βράβευσή της στον Διεθνή Διαγωνισμό «Grand Prix Maria Callas»-Όπερα, που διοργανώνεται εδώ και 40 χρόνια από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum.
Στην εμφάνισή της στο Μέγαρο θα τραγουδήσει άριες που σφράγισε με την ερμηνεία της η θρυλική ντίβα, από εμβληματικές όπερες του ιταλικού ρεπερτορίου, όπως ο «Τροβατόρε», η «Αΐντα» και «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, η «Τόσκα» και η «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι κά. Την Αλίεβα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη στο πόντιουμ.
Το γκαλά-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, που αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum με αφορμή την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτους Μαρίας Κάλλας» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του Μεγάρου στη Μαρία Κάλλας, το οποίο άρχισε πέρυσι και ολοκληρώνεται τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφείς που τα βάζουν ευθέως και δημόσια ακόμη και με την πιο σκληρή εξουσία, χωρίς να λογαριάσουν πωλήσεις
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Βιωματικό εργαστήριο συντήρησης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού
Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Άμλετ-Σώμα σε αναίρεση» στο θέατρο Άβατον
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Η Άννα Σωτρίνη σκηνοθετεί το διαχρονικό έργο του Ευγενίου Λαμπίς
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Σχέδιο με χρηματοδότηση 22 εκατ. ευρώ, ψηφιακά εργαλεία και παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Πώς ένας Έλληνας 3D artist πέρασε από τα τηλεοπτικά visuals και τα video games στο να σχεδιάσει ένα επίσημο σετ LEGO που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ο καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Καρδιά και Ποίηση», σε μια βραδιά όπου επιστήμη, μουσική και ποίηση ανέδειξαν την καρδιά ως βιολογικό και πολιτισμικό σύμβολο
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την πορεία του κινήματος στη δεκαετία του 1990
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.