- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Μουσείο Ακρόπολης με νέο οικογενειακό σακίδιο
Από την 28η Οκτωβρίου κάτι αλλάζει στην αίθουσα του Παρθενώνα
Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης απευθύνει κάλεσμα σε οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών προκειμένου να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο υλικό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη επίσκεψη παίζοντας αλλά και συζητώντας μεταξύ τους και με τους γονείς τους. Το σακίδιο διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών με παράδοση ταυτότητας.
Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».
Όπως κάθε Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές οι θεματικές παρουσιάσεις «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» (στις 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά) και «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο» (στις 8 μ.μ. στα ελληνικά και στις 6 μ.μ. στα αγγλικά). Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το εστιατόριο του Μουσείου θα είναι ανοιχτό έως τις 12 μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλασικά κείμενα, σύγχρονη ελληνική δραματουργία και διεθνείς συμπράξεις
Ο ιδρυτής του σωματείου Σύγχρονη Ελληνική Φωτογραφία μιλάει στην ATHENS VOICE
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Οι αίθουσες του μουσείου μετατρέπονται σε ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης και μεταμόρφωσης.
Mια ιστορία ενηλικίωσης, μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης
Η έκθεση πλαισιώνεται από δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο με έγχρωμες αναπαραγωγές των έργων
Ο Μιχάλης Σαράντης πρωταγωνιστεί ξανά στην παράσταση του Γιώργου Κουτλή
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Η παράσταση των Θέμη Πάνου και Βίλιας Χατζοπούλου επιστρέφει στη σκηνή στο πλαίσιο της φθινοπωρινής δέσμης δράσεων «Απόηχοι» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Η έκθεση «Κιβωτός του λόγου. Τέχνη και γραφή» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει το έργο της γλύπτριας και ζωγράφου
Η προσωπικότητα του Κάμινγκς ήταν ιδιαίτερη
30 και πλέον χρόνια που γράφω για θέατρο προβάλλω καλλιτέχνες του θεάτρου και παραστάσεις κυρίως μικρών χώρων
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
Σε αρχιτεκτονική του Τσίλερ που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Η κωμικός και συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή πίσω από τα viral
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.