Πολιτισμος

Το Σάββατο ο Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα

Σπουδαία πρωτοβουλία για τη Διεθνή Μέρα Βιβλίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

22 βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και βιβλιοθήκες στο Κέντρο της Αθήνας αποτελούν τους σταθμούς ενός πολύ σημαντικού περίπατου που διοργανώνει αύριο Σάββατο 23 Απριλίου η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρίας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου.

Λεπτομερέστερα, στον Περίπατο περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, συζητήσεις με συγγραφείς - μεταφραστές - επιμελητές - εκδότες και διάφορα δρώμενα.Ο κάθε αναγνώστης -ώστρια μπορεί να μπει σε όποια φάση του Περίπατου θέλει και να βγει όποτε θέλει, επιλέγοντας πού και πότε ενδιαφέρεται να πάει. 

Στις 10, 11 και 1 το πρωί θα γίνουν τρεις ξεναγήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με αναφορές στην Ιστορία και τις συλλογές της. Είναι μεγάλη ευκαιρία για το κοινό, γιατί το ιστορικό κτίριο θα κλείσει, αφού θα μεταφερθεί στο νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Ο Περίπατος θα συνεχιστεί σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του Κέντρου, στις οδούς Κολοκοτρώνη, Βουλής, Ακαδημίας, Σόλωνος, Σκουφά, Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής, Ζαλόγγου, Διδότου, Τοσίτσα και Μασσαλίας.

Με κάθε αγορά βιβλίου θα δίνεται αναμνηστική πάνινη τσάντα με το λογότυπο "ΔΙΑΒΑΖΩ & ΑΛΛΑΖΩ", μέχρι να εξαντληθούν τ΄ αποθέματα. 

Το πρόγραμμα με τις συναντήσεις σε κάθε χώρο είναι ΕΔΩ και ΕΔΩ.