Πολιτισμος

Voice Choice 335

Η Αθήνα μπαίνει στο δίκτυο και παρακολουθεί το Βασιλιά Λιρ.

114834-649906.jpg
Μιχάλης Πιτένης
ΤΕΥΧΟΣ 335
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12588-28601.jpg

Θεατρικά γεγονότα σε απευθείας μετάδοση

Μια σειρά παραστάσεων μεταδίδονται μέσω δορυφόρου σε 300 αίθουσες σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια του προγράμματος National Theatre Live. Η Αθήνα μπαίνει στο δίκτυο και παρακολουθεί το Βασιλιά Λιρ. Εξουσία και προδοσία, η τραγωδία του γήρατος και η τραγωδία των ψευδαισθήσεων. Ο Derek Jacobi σε ένα τρίωρο θεατρικό αριστούργημα και σε ρόλο ζωής.

Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα  Banquet, 25/2, 21.00

Ένα ονειρικό βιολί από τη Νορβηγία

Όσοι έχουν ακούσει το Monograph θα είναι εκεί. Ο βιολιστής Nils Οkland και ένα σόλο live – συνάντηση μιας ενδιαφέρουσας φολκ παράδοσης με τον τζαζ και σύγχρονο ήχο της ECM.

Κnot Gallery, Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου, 25/2, 21.00

3  Αρχιτεκτονικές συνθέσεις

Χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα «κοιτάζουν» (ελάχιστοι πραγματικά βλέπουν) το έργο του Γιάννη Μόραλη στο σταθμό Πανεπιστήμιο του μετρό. Ευκαιρία να το παρατηρήσουμε και να το απολαύσουμε μαζί με άλλες 120 μακέτες και προσχέδια εικαστικών παρεμβάσεων σε περισσότερα από 30 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, έως 30/4

4  Το ταξίδι ενός Φλαμανδού σκηνοθέτη στο Μεξικό

Ένας πρόξενος βουτηγμένος στην τεκίλα, στα όρια της κατάρρευσης και της ερωτικής απελπισίας, πλησιάζει τον θάνατο. Την ημέρα των νεκρών. «Κάτω από το Ηφαίστειο», το μυθιστόρημα του Malcolm Lowry, διασκευασμένο και σκηνοθετημένο από τον Guy Cassiers. Με λέξεις, φωτισμούς και ήχους, ζωντανές και κινηματογραφημένες εικόνες στα αυθεντικά μεξικάνικα τοπία. Μια μελαγχολική και μεθυσμένη διαδρομή ενός αλκοολικού προξένου και μιας αλκοολικής Ευρώπης λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107-109, 24-26/2, 20.30

 pitenis@ath.forthnet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ