Πολιτικη & Οικονομια

Νέα επίθεση Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει

Κατά τη συνάντηση του με τον Νικολάς Μαδούρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης - Ερντογάν
Μητσοτάκης - Ερντογάν (φώτο αρχείου) © Εurokinissi

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία. «Παρά το γεγονός ότι είπε στη συνάντησή μου (ο Μητσοτάκης) μαζί μου, και συμφώνησε να μην φέρουμε τρίτους αναμεσά μας, να συνεννοηθούμε, οι δυο μας, παρόλα αυτά μετά από 2-3 εβδομάδες πήγε στη Γερουσία των ΗΠΑ, σαν να μην κάναμε αυτές τις συναντήσεις, δυστυχώς, μίλησε και κατηγόρησε την Τουρκία κι έκανε το ίδιο και στο Νταβός» ανέφερε και πρόσθεσε «λυπάμαι αλλά εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια, εμείς ως Τουρκία δεν μπορούμε να πούμε ναι στην πολιτική χωρίς αξιοπρέπεια».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης: «Σήμερα στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν εννέα βάσεις των ΗΠΑ. Ωραία, αυτές οι βάσεις εναντίον ποιου εγκαταστάθηκαν; Μας απαντούν και λένε εναντίον της Ρωσίας. Μη μας παρεξηγήσουν, αλλά δεν το πιστεύουμε αυτό».

Και συνέχισε: «Σήμερα η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά, χώρες της Ευρώπης που δεν θα πω τα ονόματα τους της παραχωρούν όπλα, ελικόπτερα, αεροσκάφη. Όπως και οι ΗΠΑ στηρίζει με τον ίδιο τρόπο και παραχωρεί. Εναντίον ποιου;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ