Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Σε Ραγκούση και Μαριλίζα το μπαλάκι για τα χρέη ΠΑΣΟΚ

Τι είπε για τους δυο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISS
Ο Νίκος Ανδρουλάκης © Εurokinissi

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του κόμματος. 

«Όλα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ είναι πριν την οικονομική κρίση. Από την οικονομική κρίση ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Και εγώ ως γραμματέας και πρόεδρος δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι 100 εκατομμύρια το πραγματικό κεφάλαιο και όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Είχα δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα αγωνιστώ για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας και να δείξουμε ότι παρόλο που δεν τα έχει κάνει η γενιά μου, αναλαμβάνει το φορτίο να τα ρυθμίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης μας να πηγαίνει στις τράπεζες ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σήμερα από την εκπομπή σας λέω ότι τα ρυθμίσαμε τα δάνεια με κριτήρια αγοράς χωρίς ειδικές κατηγορίες», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Απαντώντας στις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε δηκτικά ότι «μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη , τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή κύριε Χατζηνικολάου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε το προσκλητήριο ενότητας και συμπόρευσης με τους δημοκρατικούς πολίτες. «Προφανέστατα οι πολίτες μπορούν να αλλάζουν κόμματα. Πολλούς από αυτούς τους απογοητεύσαμε, όταν είδαν συμπεριφορές καθεστωτισμού, πελατειακά δίκτυα, αστοχίες πολιτικών επιλογών, νέες ανισότητες και έψαξαν να βρουν αλλού την ελπίδα. Αν τώρα την βρήκαν ή όχι είναι μία άλλη κουβέντα. Εγώ λοιπόν λέω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες στη νέα αρχή, που κάνουμε με νέους ανθρώπους, με αξιοπιστία για να χτίσουμε ξανά μαζί το κοινό μας μέλλον. Αλλά προσέξτε, όχι -και το είπα και στη δική μου ομιλία- με εκείνους οι οποίοι φέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο στην παράταξη. 'Ανθρωποι που έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ένα χρόνο μετά ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Που έλεγαν ότι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης είναι εν τέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δίπλα στον κ. Τσίπρα» παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και στηλίτευσε τον τρόπο φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ