- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευάγγελος Βενιζέλος: Να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Πούτιν
Η επιστολή στον πρύτανη του ΕΚΠΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, ζητεί να ανακληθεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα. Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, «η απονομή του τίτλου αυτού...το 2001... ήταν μια πράξη προφανώς πολιτικά συμβολική και δεν αφορούσε την προσωπική ακαδημαϊκή επίδοση και αναγνώριση του τιμηθέντος».
Και προσθέτει: «Σήμερα, υπό τις συνθήκες της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εξίσου προφανές ότι απαιτείται μια πράξη αντίστροφου ακαδημαϊκού και πολιτικού συμβολισμού».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ακόμη ότι με την επιστολή του προσυπογράφει την πρόταση της καθηγήτριας, προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και μέλους της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ Βάνας Νικολαΐδου - Κυριανίδου, να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν.
Ευάγγελος Βενιζέλος - Η επιστολή στο ΕΚΠΑ για τον Βλαντίμιρ Πούτιν
«Προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Καθηγητή Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο, παρότι ελπίζω να παραβιάζω ανοικτές θύρες, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να προσυπογράψω, όπως και μεγάλος αριθμός συναδέλφων της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, την πρόταση της καθηγήτριας, Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και μέλους της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ κυρίας Βάνας Νικολαΐδου - Κυριανίδου, για την ανάκληση της πράξης απονομής του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
» Η απονομή του τίτλου αυτού από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, με έγκριση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, το 2001 και υπό τις τότε συνθήκες, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν μια πράξη προφανώς πολιτικά συμβολική και δεν αφορούσε την προσωπική ακαδημαϊκή επίδοση και αναγνώριση του τιμηθέντος.
» Σήμερα, υπό τις συνθήκες της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εξίσου προφανές ότι απαιτείται μια πράξη αντίστροφου ακαδημαϊκού και πολιτικού συμβολισμού. Εάν η απονομή του τίτλου είχε στείλει το 2001 ένα μήνυμα που πρόσεξε και θυμάται ο αποδέκτης του, τώρα η ανάκληση θα στείλει και πάλι ένα μήνυμα, που μαζί με αλλά παρόμοια διεθνώς, μπορεί, έστω ελάχιστα, να προβληματίσει τον αποδέκτη.
» Τα αρμόδια όργανα του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζονται την παρότρυνση άλλων και μάλιστα εκτός ΕΚΠΑ για να πράξουν το αυτονόητο , έχει όμως σημασία να γνωρίζουν το εύρος της στήριξης που θα είχε το αυτονόητο. Ευάγγελος Βενιζέλος».
Υπενθυμίζεται ότι με κοινή επιστολή τους 227 ακαδημαϊκοί ζήτησαν από το ΕΚΠΑ να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.