Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Είδαμε ξανά τον κ. Τσίπρα να διαστρέφει την αλήθεια

«Ξεπεράσατε και τον χειρότερο εαυτό σας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα άνοιξε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας».

Απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος, ψέματα και τοξικότητα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είδαμε τον κ Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να διαστρέφει την αλήθεια, κατασκευάζοντας μία εικονική πραγματικότητα καταστροφής. Ξεπεράσατε όμως και τον χειρότερο εαυτό σας. Σε κάθε φράση δύο ψέματα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Φαντάζομαι όσοι σας άκουσαν έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, σκεπτόμενοι: Πάλι μία από τα ίδια» σχολίασε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Ακόμη και όταν επιμείνατε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε απολύτως τίποτα, δεν παρουσιάσετε καμία εναλλακτική πρόταση. Ο λόγος σας ήταν ένα κακόηχο βουητό καταγγελιών» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας του θύμισαν μία ρήση του Σαίξπηρ: «Η αλήθεια είναι σαν ένα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα». «Και η κυβέρνηση αυτό το γάντι το σηκώνει για να απαντήσει για την πραγματική εικόνα του σήμερα και το πώς μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενος στην κριτική για τον εγκλωβισμό της Αττικής Οδού, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί υπερασπίζεται την παραχωρησιούχο εταιρεία.

Μητσοτάκης: Ο αγώνας του εμβολιασμού πρέπει να συνεχιστεί

Στο μέτωπο της πανδημίας, είπε, πως παρά τις μεγάλες απώλειες, η χώρα κινείται στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αν και αναγνώρισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα βρήκε τη χώρα να υστερεί στους εμβολιασμούς ειδικά στις μεγάλες ηλικίες. «Σήμερα το 84% των πολιτών είναι θωρακισμένο. Αν είμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαν σωθεί χιλιάδες» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Ο αγώνας του εμβολιασμού και της επιφυλακής πρέπει να συνεχιστεί ανυποχώρητα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Κουβέντα δεν είχατε να πείτε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει μέσα στο 2021 ανάπτυξη πολύ πάνω από το 7%. Για το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση Φουρθιώτη, λέγοντας: «Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας στον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο και τον κάνατε σημαία. Έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί των ημερών σας και καταδικάστηκε επί των ημερών μας» είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε δε πως «ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός για το πολιτικό σύστημα που κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν αναφέρθηκε σε αυτόν».

Μητσοτάκης: Ζητήστε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία Novartis

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άθλια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο». Για τις διώξεις δημοσιογράφων είπε: «Δεν καλούνται ως ύποπτοι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψευδή στοιχεία για να στήσουν ψευδείς κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία. Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά συμμορία».

Και συνέχισε: «Δυο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος. Τέσσερα στελέχη του κόμματός μας Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Αβραμόπουλος και Σαλμάς - όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν».

«Ζητήστε τους συγγνώμη. Διακόπτω την ομιλία μου για να ζητήσετε συγγνώμη. Ντροπή σας! Ντροπή σας! Και μας κάνετε κηρύγματα για το κράτος δικαίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

«Θέλω να αναδείξω πόσο αληθινά διαφορετικοί είμαστε. Εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που κάνει πολλά σωστά και κάποια λάθη. Εσείς κ. Τσίπρα εκπροσωπείτε μία λάθος κυβέρνηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε «κίνηση απελπισίας την πρόταση μομφής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ