- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχαηλίδου: Όταν ορκιζόμουν μου είπαν να πάω με τους συνοδούς
Ποιο άλλο στιγμιότυπο αποκάλυψε
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τις διακρίσεις που έχει βιώσει λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε στιγμές της ζωής και καριέρας της στις οποίες έχει βιώσει διακρίσεις λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου.
Μάλιστα, μία εξ αυτών ήταν όταν ορκιζόταν στο Προεδρικό Μέγαρο και κατά την είσοδό της θεώρησαν πως είναι συνοδός κάποιου υπουργού και όχι μέλος της κυβέρνησης.
«Πρώτη μέρα, ορκίζομαι στο Προεδρικό τον Ιούλιο του 2019. Μπαίνουμε και μου λένε, "όχι, από εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη"».
Ακολούθως, μίλησε και για την πρώτη της μέρα στο υπουργείο, όταν και πήγε για να πάρει το γραφείο της. Εκεί, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον χώρο, της έδειξε τα γραφεία των γραμματέων της και της είπε να διαλέξει όποιο επιθυμεί.
«Είχε το στερεότυπο: γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι στη γραμματεία να περιμένει τον υπουργό, τον 50αρη, να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου» σημείωσε.
Τέλος, υπογράμμισε πως «η κοινωνία πρέπει να παλέψει για την έχουν οι γυναίκες ίση φωνή με τους άνδρες» ενώ έφερε ως παράδειγμα αυτό και τα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών, που υποχρεούνται νομικά με έχουν ένα ποσοστό γυναικών, αλλά συνήθως αυτές είναι συγγενικά πρόσωπα των ανδρών μελών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.