Η ανάρτηση της Κεραμέως για τον πατέρα της: «Ετσι θα σε θυμάμαι»
«Για εμάς ήσουν ο μπαμπάς μας, για τον οποίον ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε τόσο υπερήφανοι»
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook είπε το δικό της «αντίο» στον πατέρα της, Κωνσταντίνο Κεραμέα, που έφυγε από τη ζωή.
Με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επέλεξε να αποχαιρετήσει τον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή χθες, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021.
«Έτσι θα σε θυμάμαι, να γελάς, να είσαι πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζεις, να μας διδάσκεις ήθος και σεβασμό. Γενιές και γενιές σε γνώρισαν μέσα από τα συγγράμματά σου, τη διδασκαλία σου, το πάθος σου για τη νομική επιστήμη. Για εμάς ήσουν ο μπαμπάς μας, για τον οποίον ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε τόσο υπερήφανοι. Σε ευχαριστούμε για όλα», έγραψε η Νίκη Κεραμέως για τον πατέρα της.
Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).
Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του ΑΠΘ και εν συνεχεία εντεταλμένος υφηγητής (1967), τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ΑΠΘ (1971) και ακολούθως τακτικός καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του ΕΚΠΑ (1982). Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και διεθνές δικονομικό δίκαιο σε πολλά ξένα πανεπιστήμια (ιδίως Βερολίνο, Αμβούργο, Paris II, Tulane, Louisiana State University, Ohio State University, Ghent) και έδωσε διαλέξεις σε πάνω από 90 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια.
Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα εγχειρίδια, μονογραφίες, συστηματικά έργα και κατ' άρθρο ερμηνείες. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ νομικής των Πανεπιστημίων του Αμβούργου (1993), Paris ΙΙ Pantheon-Assas (2000), Λιέγης (2003) και Βιέννης (2003). Διατέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου (1998-2006), διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (1990-2007), πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1992-1995), πρόεδρος της Academic Cooperation Association (1996-2002), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (από το 1994), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Νομικής Επιστήμης (από το 1993) και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικονομικού Δικαίου (από το 1995), πρόεδρος της Ελληνικής Ενώσεως για τη Διαιτησία κ.αλ.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διπλωματικές διασκέψεις και συνόδους, συμπεριλαμβανομένων της Σύμβασης του Λουγκάνο και των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Ελλάδας στη Σύμβαση των Βρυξελλών, καθώς και σε επιτροπές εναρμόνισης του δικαίου των συμβάσεων, των αδικοπραξιών και της πολιτικής δικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, συμμετείχε ως διαιτητής σε διεθνείς διαιτησίες και άσκησε δικηγορία ενώπιον του Αρείου Πάγου και ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαριλένα Σαρρή-Κεραμέως (δικηγόρο), το γιo του Δημήτρη Κεραμέα (δικηγόρο), την κόρη του Νίκη Κεραμέως (δικηγόρο, βουλευτή και Υπουργό Παιδείας) και πέντε εγγόνια.
Συλλυπητήρια Φίλη σε Νίκη Κεραμέως για τον θάνατο του πατέρα της
Όπως έγινε γνωστό, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης, επικοινώνησε με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ο κ. Φίλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Νίκη Κεραμέως για τον θάνατο του πατέρα της, διακεκριμένου νομικού και καθηγητή, Κωνσταντίνου Κεραμέως.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.