Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για Κάρολο Παπούλια: Προάσπισε την εθνική συνοχή

Η δήλωση της ΠτΔ για τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάρολος Παπούλιας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Κάρολος Παπούλιας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας © EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Κάρολος Παπούλιας, όπως δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη θλίψη της για τον Κάρολο Παπούλια, που πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Η κα Σακελλαροπούλου αναφέρει ότι ο Κάρολος Παπούλιας «διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες».

«Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του». Στην ίδια δήλωση η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται και στη θητεία Παπούλια στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Η δήλωση Σακελλαροπούλου για τον Κάρολο Παπούλια και τον θάνατό του

«Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό. Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του.

» Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

» Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα​. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», η δήλωση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Από τη μεριά του, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Κάρολος Παπούλιας ήταν «ο Πρόεδρος της ενότητας, της πραότητας, αλλά και της αποφασιστικότητας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ