Πολιτικη & Οικονομια

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ - ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι κοσμικό κράτος η Ελλάδα

Οι αντιδράσεις βουλευτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ © Twitter

Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος ενώ η Ελλάδα όχι, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Τουρκία είναι.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για το θέμα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη. «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω» είπε.

«Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», είπε ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης μέλος της Επιτροπής για τη Θράκη και βουλευτής της ΝΔ. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

«Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στέκομαστε πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε ο από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ