Πολιτικη & Οικονομια

Φώφη Γεννηματά: Αύριο από τις 10:00 το λαϊκό προσκύνημα

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φώφη Γεννηματά: Αύριο από τις 10:00 το πρωί το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης, από τον πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο, ενώ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 10:00 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Επιπλέον, η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Τόνια Αντωνίου: Στη Βουλή μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Σημειώνεται ότι η έδρα στη Βουλή που είχε η Φώφη Γεννηματά μέχρι τον θάνατό της περνά στην Τόνια Αντωνίου.

Στις εκλογές του 2019 στη Β3 Νοτίου τομέα Αθηνών η Τόνια Αντωνίου είχε συγκεντρώσει 5.987 σταυρούς. Είχε καταταγεί πρώτη, αλλά την έδρα είχε κρατήσει η Φώφη Γεννηματά ως αρχηγός κόμματος.

Δεύτερος είχε καταταγεί, με 5.898 σταυρούς, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Κλείνει η Βουλή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Τη μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τιμά η σοκαρισμένη από την είδηση του θανάτου της, Βουλή των Ελλήνων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, η εξέλιξη αυτή επιβάλει στο Σώμα να διακόψει τις εργασίες του για την τρέχουσα εβδομάδα. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί ειδική συνεδρίαση στη μνήμη της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ενώ σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, βουλευτές άφησαν ανθοδέσμες στα έδρανα που συνήθιζε να κάθεται η κ. Γεννηματά.

«Στη σκιά της ανακοίνωση της απώλειας της κ. Γεννηματά προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης πολιτικού. Η θλίψη και συντριβή όλων μας, αντιπροσωπεύοντας σύσσωμο τον ελληνικό λαό, μας επιβάλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς την διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της! Πριν από ελάχιστα λεπτά συνομίλησα με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που προσγειώθηκε στο Ριάντ και συμφωνήσαμε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και ομοφώνως συμφωνήσαμε με κόμματα να παγώσει το κοινοβουλευτικό έργο. Η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου! Σε συνεδρίαση Ολομέλειας, θα αφιερωθούμε όλοι να τιμήσουμε μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, αξίας γυναίκας, μιας πολιτικού που παρά την δοκιμασία υγείας που αντιμετώπιζε, μέχρι τη τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας, 12 ήταν φέρελπις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Eπισημαίνεται ότι ακυρώνεται μόνο η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου, ξεχωριστά από τη στρατιωτική που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ