Πολιτικη & Οικονομια

Δακτύλιος: Αύριο οι αποφάσεις για τα Euro 5 και Euro 6

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δακτύλιος: Αύριο οι αποφάσεις για τα Euro 5 και Euro 6
Δακτύλιος © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δακτύλιος - Κώστας Σκρέκας: Την Παρασκευή θα παρθούν οι αποφάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6.

Αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά του δακτυλίου στην Αθήνα, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σχετικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6, ο υπουργός είπε ότι το ζήτημα θα τεθεί στην αυριανή σύσκεψη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.

Δακτύλιος: Επιστρέφει στην Αθήνα - Οι αλλαγές που έρχονται

Σε σχεδόν 10 ημέρες ο δακτύλιος επανέρχεται στην καθημερινότητα των οδηγών που κινούνται στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το μέτρο ξεκινά να ισχύει στις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «μπορεί ο Δακτύλιος να είναι ξεπερασμένο μέτρο», αλλά θα εφαρμοστεί με διαφορετική λογική.

«Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και τα "παραθυράκια". Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον δακτύλιο» εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνες εξαιρέσεις θα αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για να αναπροσαρμοστούν τα όρια του δακτυλίου, καταλήγοντας ότι η ζώνη θα ανοίξει, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές στην Αθήνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ